RETRO RÁDIÓ

Nem kell tartani a zálogkölcsöntől! Ez is megoldás lehet, hogy igénybe vehesse az Otthonfelújítási Támogatást





Aki nincs tisztában azzal, hogy mi a zálogkölcsön, a név hallatán talán idegenkedik tőle, de nem kell. Mutatjuk, hogy miért!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.25.
otthonteremtési támogatások hitel

Ezt jól bizonyítja az is, hogy már január első napjaiban voltak olyan érdeklődők, akik a kormány támogatásához a költségeket részben zálogkölcsönből szeretnék előfinanszírozni.

Korábban a kormány bejelentette, év elejétől elindítottak egy új támogatási formát a lakásfelújításba kezdők számára. Ennek részeként a gyermeket nevelő ingatlantulajdonosok a munka- és alapanyagköltségeik felét – maximum 3 millió forintot – utólag visszakaphatják. Eddig ezt sokan azért nem vették igénybe, mert nem volt annyi pénzük sem, hogy mindezt előre finanszírozzák.

Budapest 2020.08.06.
BÁV zálog
foto: Világgazdaság

Jó hír, hogy a zálogkölcsön gyorsabb pénzhez jutást biztosít, mint a banki hitelek. Ez pedig a felújítást tervezők és már végzők számára is előnyt jelenhet. Annyira hiány van ugyanis a szakemberekből, hogy sok vállalkozóval akkor lehet szerződést kötni, ha munkák egy részére vagy egészére a szükséges tőke rendelkezésére áll és a projektet azonnal el lehet indítani.

- A záloghitelezésben nem számít újdonságnak az építkezés, felújítás váratlan költségeire, vagy a mindig a legrosszabb időpontban meghibásodó háztartási eszközök cseréjére felvett kölcsön. Az is mindennapos, hogy a zálogkölcsön segítségével használnak ki egy jó üzleti lehetőséget és a várt nyereségre számítva fizessék ki előre a költségeket a zálogkölcsönből. Minden ilyen élethelyzet sajátossága, hogy a bevétel csak később érkezik meg, így egy átmeneti időszakot kell pénzügyileg áthidalni. Legyen szó egy nyílászáró cseréjéről vagy egy teljes ház felújításáról, az előfinanszírozásra jó megoldást lehet a zálogkölcsön. Ráadásul a zálogtárgy elvesztésétől sem kell félni, hiszen a támogatás utalása után, az is kiváltható, elhúzódó munkák esetén pedig bármeddig hosszabbítható” – mondta el Dandé Imre, a BÁV Zálog igazgatója.

Mi a záloghitel?

A záloghitel leginkább egy olyan csereügyletként írható le, ahol bizonyos díjért, meghatározott időre az értéktárgyat készpénzre cseréljük, vagy döntése alapján a kölcsön összegét folyószámlájára utaljuk. Mindkét esetben két egyenrangú fél nyújt valamit a másik számára. Kézizáloghitel igénybevételéhez nincs szükség jövedelemigazolásra, kezesre, közüzemi számlákra. Ha ön betöltötte a 18. életévét, elég, ha személyazonosságát érvényes okmánnyal igazolja, a zálogház az értéktárgyát azonnal felbecsüli és kifizeti a hitelt készpénzben. Fontos tudni, hogy a záloghitelt értéktárgyakra folyósítják.





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás