RETRO RÁDIÓ

Nem is gondolnád, mekkora tétje van a ma esti Fradi-meccsnek





Nagy csata vár ma a Fradira, jótékonysági estet szerveznek Szilágyi István emlékére, még igényelhető a Diákhitel1. A Metropol összegyűjtötte mire érdemes ma figyelni.



Megosztás
Szerző: Beringer Roland
Létrehozva: 2020.09.23.
ez lesz ma

Szerhij Rebrov együttese a karantén óta sikert, sikerre halmoz a nemzetközi porondon. A svéd Djurgarden, a skót Celtic és a horvát Dinamo Zagreb után most újra egy északi csapat, ezúttal a norvég Molde következik. Habár papíron az eddigi ellenfeleknél gyengébbnek ígérkezik a Molde hiba lenne előre lefutottnak vélni a párharcot, a Fradinak csak maximális erőbedobással és koncentráltsággal lehet esélye. A két mérkőzéses párharcnak nem csak óriási sportszakmai, hanem pénzügyi tétje is van, hiszen a IX. kerületiek továbbjutásukkal, 5,3 milliárd forintnyi eurót zsebelhetnek be. A ma esti összecsapás visszavágóját jövő kedden Budapesten, a Groupama Arénában rendezik. A járványhelyzetnek megfelelően mindkét mérkőzést zártkapuk mögött rendezik.

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Bajnokok Ligája-selejtező

Molde-Ferencváros

tv: M4 Sport, 21 óra

 

 

Jótékonysági kiállítás Szilágyi István emlékére

Szilágyi István művészre emlékezve jótékonysági estet szerveznek ma este a Lurdy Házban. A május 3-án tragikus körülmények között elhunyt színész szobraiból és képeiből álló tárlat 18:00-tól várja a megemlékezni vágyó látogatókat. Az eseményen fellép Tóth Andi énekesnő, Gájer Bálint, a hazai swing hercege és Bujtor Balázs, hegedűművész. Az est háziasszonya Balázs Andrea lesz, aki baráti kapcsolatot ápolt az egykori Lópici Gáspárral. Az eseményen adakozni is lehet, az összeggel az elhunyt özvegyét, Humenyánszky Jolán kerámiaművészt támogatják majd.

Fotó: Baricz Dezső

 

Holnapig igényelhető a Diákhitel1

A nagy érdeklődésre és a beiratkozási időszak elhúzódására való tekintettel a Diákhitel Központ meghosszabbította a szabad felhasználású Diákhitel1 igénylési határidejét szeptember 24-ig. Akik tehát holnapig benyújtják az igénylést elektronikusan, vagy papíron azok október 15-én hozzájuthatnak a diákhitelhez. A kormány döntése alapján augusztus 15-től az eddigi 70 ezer forint helyett már havi 150 ezer forintig igényelhető a teljesen szabad felhasználású Diákhitel1, így október 15-én akár 750 ezer forinthoz is hozzájuthatnak a hallgatók.

Fotó:Kallus György/Világgazdaság

Közlekedési kisokos

Több buszt is elterelnek

Ma üzemzárásig terelve közlekedik a 88-as, a 173-as és a 88A autóbusz, illetve a 972-es és a 972B éjszakai busz, így nem érinti a Zrínyi utca megállót. Az autóbuszok Törökbálinton a Meredek utca - Szent István utca útvonalon járnak, ezért a Zrínyi utca megálló helyett a 140-es járat Ady Endre utca nevű megállóhelyét érintik.

Alig áll meg pár helyen az M3-as metró

Az M3-as metró a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. November 6-ig az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák megállókon nem áll meg. A 9-es és az M30-as autóbuszt, illetve a 72-es és a 73-as trolibuszt ajánljuk.

Itt nem áll meg a 36-os és a 135-ös busz

Október 11-ig a 36-os busz nem érinti az Előd utcai és a Vörösmarty utcai megállókat. A 135-ös busz szintén nem áll meg a Vörösmarty utcai megállóban. A buszok az Ábrahám Géza utcán át közlekednek Pestszentlőrinc, illetve a Soroksár, IKEA áruház felé. Ideiglenes megállók az Ábrahám Géza és a Vörösmarty utcákban.

Elterelik a 199-es buszt

Hétfő óta terelve közlekedik a 199-es autóbusz, így nem érinti a Kossuth Lajos utca, a Pincér utca, az Áchim András utca és az Ady Endre út megállókat. Az autóbuszjárat október 30-ig a Kossuth Lajos utca - Ady Endre út - Vas Gereben utca útvonalon közlekedik, ezért a Hofherr Albert utca térségét nem érinti.

Nem érinti a Haller utcát több busz

November 7-ig a 223M, a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös autóbusz, illetve a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A éjszakai járat nem érinti a Haller utca / Soroksári út megállót. Az autóbuszok Közvágóhíd irányú Haller utca / Soroksári út megállóját a Lechner Ödön fasor 6. szám előtt találhatják meg az utasok.





Ezeket olvastad már?
Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Most érkezett: áll a forgalom a metró vonalán, sínekre ugrott valaki a Dózsa György úton - fotókkal

Most érkezett: áll a forgalom a metró vonalán, sínekre ugrott valaki a Dózsa György úton - fotókkal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás