RETRO RÁDIÓ

Nem hiszed el - egy utas nyolcmillió forintot felejtett a buszon





Az ember utazik a buszon, aztán szépen otthagy nyolcmillát. Eláruljuk: a történet váratlan véget ért.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.08.
Abszolút szerencse

Ki tudja, mi járhatott annak az utasnak a fejében, aki egy táskában 8 millió forintot felejtett a Volánbusz egyik járatán. Már a történet eleje is egészen furcsa, hiszen ki volna az, aki nyolcmillióval a táskájában, zsebében, bármilyében is felszállna egy buszra? De ha már, akkor persze az embernek minden szeme és keze a pénzen, el nem ereszti a világ minden kincséért sem. Ha lakást ugyan nem is, de egy új verdát még vehetünk rajta. Nos, történt, ami történt, tény, hogy a szóban forgó erősen feledékeny utas mégicsak a Volánbusz műbőr ülésén felejtette az a bizonyos táskát, benne a pénzzel.

Kényelmesen leszállt a buszról, ami persze el is húzott, ekkor vette észre, hogy a táska a buszon maradt.

Hogy mi történt? Nem fogod elhinni, mégiscsak vannak csodák: a pénz hiánytalanul visszatalált gazdájához, hála a Volánbusz dolgozóinak. Nemcsak a férfi, de a busztársaság is a rendőrséghez fordult, ahol a széttartó szálak szépen egybefonódtak. A néhány évvel ezelőtti történetről most beszélt a Ripostnak a Lőcsei Virág, a Volánbusz kommunikációs igazgatója, hozzátéve, hogy a becsületes megtaláló sofőrnek a cég köszönetet mondott.

Persze a többség azért nem milliókat hagy a buszon, hanem csupán esernyőt, iratokkal teli aktatáskát, mobiltelefont, pénztárcát, iratokat. Tavaly közel 7500 talált tárgyat adtak le a vasúttársaság és 5000-et a busztársaság részére. Előbbiek közül több mint 4000, utóbbiak közül pedig 3000 került vissza a gazdájához. Az elveszett tárgyakat általában a vonatokon és buszokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók, sofőrök, a takarító személyzet vagy az utasok találják meg, így kerülnek az állomások forgalmi irodáira, ahol azokat nyilvántartásba veszik.

A beazonosítható bankkártyákat és okmányokat természetesen eljuttatják a kibocsátó banknak, illetve a kiállító hatóságnak. A többi tárgyat megtalálása helyén őrzik, de csupán nyolc napig, aztán már a kijelölt gyűjtőhelyeken még 90 napig átvehetők. Ha ennyi idő alatt sem jelentkezik a gazdájuk, akkor nyilvános árverésre bocsátják őket. A romlandó élelmiszereket persze csak rövid ideig tárolják, és ha senki sem keresi, megsemmisítik. Pénzt jellemzően nem magában, hanem valamilyen egyéb tárggyal (kabáttal, táskával, tárcával) együtt adnak le. Ha a tulaj 1-2 napon belül nem kerül elő, akkor a pénzt jegyzőkönyv kiállításával nyilvántartásba veszik. Azok az összegek, amiket végül nem tudnak visszaadni, a Polgári Törvénykönyv alapján a magyar államra szállnak.

Májustól közös adatbázisba kerültek a MÁV-Volán-csoport vonatain és autóbuszain, valamint az állomásokon elhagyott tárgyak, amelyek tulajdonosai az éjjel-nappal elérhető MÁVDIREKT-nél érdeklődhetnek. A visszaszolgáltatás a tárgy jellemzőinek megadásával és annak azonosítását követően lehetséges.

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!





Ezeket olvastad már?
Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Na, még csak ez hiányzott: ők szenvednek majd leginkább az időjárástól a következő napokban

Na, még csak ez hiányzott: ők szenvednek majd leginkább az időjárástól a következő napokban

Sötét jóslat: aszteroidák hullhatnak a fejünkre, mire a Marson fogunk élni

Sötét jóslat: aszteroidák hullhatnak a fejünkre, mire a Marson fogunk élni

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás