Hiába vagyunk a tél első honapjában a hőmérő higanyszála, hol jóval a nulla alá kúszik, hogy pedig elkezd felfele emelkedni.

Az elmúlt napokban az igencsak kemény hideg miatt vacogtak a fogaink, de ennek most vége.

Szombaton a Dunántúlon is fokozatosan csökken a felhőzet, de még maradhatnak erősebben felhős körzetek. Másutt változó vastagságú fátyolfelhőzet lesz az égen. Csapadék nem várható. Hajnalban a szélárnyékos területeken (főként az Északi-középhegység völgyeiben, a főváros környékén, illetve a nyugati, délnyugati határvidéken) ködfoltok képződhetnek. A déli, délkeleti szél több helyen megélénkül, a Dél-Alföldön és a Kisalföldön helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára -1 és +6 fok között valószínű. Nappal 7 és 14 fokra számíthatunk.

A hét utolsó napján még ennél is melegebbet jósolnak az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Réteg- és magasszintű felhők is lehetnek. Emellett az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is valószínű. Hajnalban és este főként az Északi-középhegységben, illetve az Észak-Alföldön várhatók ködfoltok. A késő délutáni, esti óráktól nyugat, délnyugat felől vastagszik a felhőzet. Késő délutánig, estig csak néhol valószínű szitálás, estétől nyugat, délnyugat felől egyre többfelé elered az eső. A délkeleti, keleti szél főleg az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható.