A szerdai kormányülésen derül majd ki, hogy kell-e további szigorításokat hozni a koronavírus-járvány miatt. Müller Cecília az operatív törzs szerda délelőtti sajtótájékoztatóján számolt be erről, valamint arról is, hogy a járványügyi számítások beigazolódni látszanak, nemcsak az új fertőzöttek, hanem a súlyos megbetegedések számát tekintve is. Lehet, hogy szükségesek lesznek az újabb szigorítások.

Ez azt jelenti, hogy a betegségek nagy számban súlyosan zajlanak, a tünetek kezdete után gyors romlás jön, olyannyira, hogy szinte azonnal kórházi kezelésre van szükség” – fogalmazott az országos tiszti főorvos a szerdai sajtótájékoztatón.

Müller Cecília elmondta, hogy a nap során értesítik majd a sajtót, miként döntöttek a szerdai kormányülésen, lesznek-e szigorítások.

Nem túl jók a számadatok

A sajtótájékoztatón felidézték a reggel kijött számokat: eszerint 4211-re emelkedett az új fertőzöttek száma, és elhunyt 136 beteg. Már 622-en vannak lélegeztetőgépen. Müller Cecília úgy fogalmazott, hogy a klinikusok és a szakértők arról is beszámolnak, hogy az életkor a fiatalabbak felé tolódik el, immár a 40-es korosztályban is megjelenik a betegség.

A hétvégén 74 ezer 60 év alatti krónikus beteget terveznek beoltani a kórházi oltópontokon

Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét – mondta az országos tiszti főorvos.

Müller Cecília hozzátette: most, hogy nagyobb mennyiségű oltóanyaggal rendelkeznek, meg tudják valósítani ezt a kampányszerű oltást, hogy minél gyorsabban kialakuljon a járványügyi számok tükrében nagyon fontos egyéni védelem.

Az országos tiszti főorvos azt kérte azoktól, akik megkapják az sms-t, hogy töltsék le a koronavirus.gov.hu oldalról a beleegyező nyilatkozatot, s kitöltve vigyék magukkal az oltóhelyre, továbbá hogy a betegek érkezzenek pontosan .

Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteg kaphat oltást a kórházi oltópontokon.
Az érintettek SMS-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét.

Posted by Magyarország Kormánya on Wednesday, March 3, 2021

Szlovákia szigorúbb határfogalom-ellenőrzést vezetett be

Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint a Szlovák Köztársaság fő határmegbízottja levélben értesítette az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében megelőző intézkedéseket vezettek be.

Ismertette: szerda reggel 5 órától lezárták a szlovák oldalon a Letkés és Ipolyszalka közötti határátkelőhelyet. Hozzátette még, hogy a szlovák fél kérésére, szintén szerdától, az új komáromi Monostori hídról a Szlovákia felé tartó személyforgalmat a régi komáromi határátkelő felé terelik.