RETRO RÁDIÓ

Müller Cecília: A harmadik hullám elején vagyunk, anélkül, hogy a második hullám végére értünk volna





Az Operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol beszámolt a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb kérdésekről.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.10.
koronavírus

Az új megbetegedések száma nem ütemesen halad lefelé, kialakult egy konstanst szám. A harmadik hullám elején vagyunk, anélkül, hogy a második hullám végére értünk volna. (...) A számítások szerint emelkedő fordulatot mutat a járványgörbe a számítások szerint” – jelentette be az Operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília.

Az országos tisztifőorvos tovább kiemelte, hogy a kórházban ápoltak száma sem akar csökkenni.

Új szabály

Ha valaki már megkapta a védőoltás mindkét adagját, őt védett személynek tekintik, ami azt jelenti, hogy ha a környezetében valaki elkapja a koronavírust, akkor kontaktszemélyként már nem kell karanténba vonulnia” - mondta Müller Cecília.

A korai nyitás veszélyes

Több városban is gondolkodnak azon, hogy enyhítenek a higiéniai szabályokon. „Ez túl korai az adatok tekintetében, látjuk, hogy más országokban is változtatni kényszerülnek a döntéshozók, a korai nyitás veszélyes” - emelte ki a tisztifőorvos.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Egyre több beteg keresi fel a háziorvosát koronavírus gyanúja, erős tünetek miatt – erről már Dr. Békássy Szabolcs, az országos kollegiális vezető háziorvos beszélt.

Két-három csendesebb hét után ismét nagyobb számban jelentkeznek betegek, így minden eddiginél fontosabb a szabályok betartása, és a vakcinákba vetett hit – fogalmazott. Mint mondta, van remény, a múlthéten ugyanis mérföldkőhöz érkeztünk azzal, hogy a házi orvosok által is megkezdődött a legidősebbek oltása. Ez folytatódik, köszönet a munkájukért” – fogalmazott a szakember.

Valószínűtlen, hogy laborból került elő a vírus

Folyamatosan zajlanak a vizsgálatok azzal kapcsolatban, hogy hogyan terjedt el a vírus a világban. Müller Cecília szerint valószerűtlen, hogy egy laborból került ki. „Feltehetőleg egy állatról emberre terjedő megbetegedésről van szó, ami sajnos emberről emberre tudott terjedni” fogalmazott.

Minden követelménynek megfelel az orosz vakcina

Mint az kedden kiderült, a Szputnyik vakcinát benyújtották engedélyezésre az Európa Gyógyszerügynökséghez. „Abban reménykedünk, hogy az engedélyt gyorsan meg is kapja, hisz a saját vizsgálatainkból láttuk, hogy megfelel a biztonságos és hatásos vakcina követelményeinek” – szögezte le az országos tisztifőorvos.





Ezeket olvastad már?
Sokkoló tanulmány: mérgező anyagokkal van tele az eper és sok más gyümölcs és zöldség

Sokkoló tanulmány: mérgező anyagokkal van tele az eper és sok más gyümölcs és zöldség

Megdőlhet a balatoni pontyrekord: 25 ország horgászai veszik be a Balatont

Megdőlhet a balatoni pontyrekord: 25 ország horgászai veszik be a Balatont

„Ez annyira kicsinyes” – Teljesen kiakadt egy nő azon, amit a férfi tett vele a randin

„Ez annyira kicsinyes” – Teljesen kiakadt egy nő azon, amit a férfi tett vele a randin

Majdnem belehalt a kislány a gyilkos TikTok-kihívásba

Majdnem belehalt a kislány a gyilkos TikTok-kihívásba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás