RETRO RÁDIÓ

Megszületett az ítélet: a testvérét meggyilkoló mórahalmi férfi egész fiatalságát a börtönben tölti majd





A vizsgálat azt is kiderítette, hogy miután leszúrta és rágyújtotta a házát, a fiatal férfi még legalább 15 percig élt a tűz keletkezése után.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.16.
felfoghatatlan kegyetlenség

A vádirat szerint az ittas férfi tavaly január 4-én éjjel 2 óra körül felkereste az öccsét a korábbi közös családi házukban, Mórahalmon. A testvérek vitatkozni kezdtek, majd a vádlott egy késsel hátba szúrta öccsét. A vádlott ezután az udvarról benzint hozott, amit szétlocsolt a házban és a melléképületben, majd meggyújtotta az üzemanyagot. A két épület szinte teljesen leégett. A házban hagyott áldozat halálát a szúrás és a füstmérgezés együttesen okozta.

A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 23 éves, székelyudvarhelyi születésű, román-magyar kettős állampolgárságú vádlottat.

A vádlott azt állította, hogy öccse kábítószer-fogyasztása miatt szólalkoztak össze, és elismerte, hogy felgyújtotta a tanyát. A táblabíróság előtt is azt mondta, nagyon bánja testvére halálát.

15 percig még élt az áldozat az égő házban

A tűzvizsgálati jelentés szerint a tűz ott égett legintenzívebben, ahol a sértett elhagyhatta volna az ablaktalan helyiséget. A szakértői vélemény szerint a fiatal férfi még legalább 15 percig élt a tűz keletkezése után, a szúrás a háta baloldalán érte, és a tüdejét sértette meg. Halálához a vérveszteség mellett a füstmérgezés is hozzájárult. Kiderült az is, hogy az áldozat korábban amfetamint fogyasztott.

A táblabíróság súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által kiszabott tíz év fegyházbüntetést és 16 évre módosította.

Benedek Tibor tanácsvezető bíró az indokolásban kifejtette, a dulakodás megkezdésekor a vádlott jogos védelmi helyzetben volt, de ez megszűnt, amikor a kést elvette fivérétől, majd a háta mögé került. A vádlott 6-8 centi mély szúrt sérülést okozott öccsének, majd tüzet gyújtott úgy, hogy súlyosan sérült testvére még életben volt. Az áldozat tűzhalált halt, így a bűncselekmény különös kegyetlenséggel elkövetettnek minősül. Az ítélőtábla a vádlott fiatal felnőtt korára és a sértetti közrehatásra tekintettel nem látta szükségesnek az ügyészség által indítványozott életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását.





Ezeket olvastad már?
Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Orbán Viktor profilt változtatott a Facebookon

Orbán Viktor profilt változtatott a Facebookon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás