RETRO RÁDIÓ

Milliókat kereshetünk sminkesként, vagy golflabdaszedő búvárként 





Vannak olyan munkakörök, amikről talán még nem is hallottunk, mégis milliókat fizetnek értük. Például az USA-ban egy golflabdaszedő búvár évente 61 millió forintnak megfelelő összeget is kereshet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.08.
menő munkák

A Business Insider amerikai oldal összegyűjtött olyan nem mindennapi munkákat, amik igen jól fizetnek.

Golflabdaszedő búvár

A golflabdaszedő búvárok olyan szabadúszó emberek, akik a golfklubok közelében lévő tavakból gyűjtik össze az elvétett golflabdákat és azokat darabáron visszaszolgáltatják a kluboknak. Egy búvár bevallása szerint egy tóból közel 5000 labdát lehet összegyűjteni, amiért átszámítva naponta 80 ezer forintot adnak. Szorgalomtól függően körülbelül 61 millió forintot lehet így keresni egy év alatt.

Fotó: Shutterstock

Etikus hacker

Hackerek nem csak a rosszfiúk lehetnek, szükség van rájuk biztonsági célból is. Kormányhivatalok, technológiai cégek és kiberbiztonsági cégek úgynevezett etikus hackereket bérelnek fel számítógépek és információs rendszerek szándékos feltörésére, hogy megtalálják a sebezhetőséget, és ezáltal elősegítsék a biztonság javítását. Egy minősített etikus hacker évente közel 74 milliót vihet haza.

Nyomáskamrabúvár

A búvárok nem ritka, hogy akár 28 napig is élnek egy túlnyomásos kamrában a víz alatt, ahol megvizsgálják és felszerelik a szerkezeteket, hegesztenek, karbantartást végeznek a víz alatti gépeken. A nem túl családbarát, nem veszélytelen munkáért merülésenként akár 18 millió forintot is kaphatnak, az éves bérük pedig több mint 73 millió forint is lehet.

Olajipari mérnök

Az olajipari mérnökök évi 53 millió forint körüli fizetésért felelősek az olaj- és gáztartalékok becsléséért, valamint ezen anyagok kitermelésének módjáért. A legtöbb álláshoz kőolajmérnöki, vegyészmérnöki vagy gépészmérnöki alap- vagy mesterképzés szükséges.

Sminkmester

A jól dolgozó szakembereket a szórakoztatóiparban is megbecsülik. A sminkmesterekre igény van színházakban, televízióban, klip- és filmforgatásokon is. A kreatív tehetséget évi 54,5 milliós fizetéssel jutalmazzák.

Fotó: Shutterstock

Atomerőmű-reaktorokat felügyelő operátor

Az atomerőművek üzemeltetői akár évi 55 millió forintot is kereshetnek. A nem éppen kockázatmentes munkakör magában foglalja az atomreaktorok üzemeltetését vagy vezérlését, az adatok rögzítését és – ami talán a legfontosabb – a vészhelyzetek kezelését is.





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás