RETRO RÁDIÓ

Milliárdokat bukik Karácsony Gergely miatt a BKV





Milliárdokat bukik a Karácsony Gergely vezette fővárosi vezetés „gőgössége és hozzá nem értése” miatt a BKV az általa kiírt reklámtenderen - írta a Fidesz budapesti szervezete szerdán a Facebook-oldalán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.20.
önkormányzat

A bejegyzés szerint a főváros baloldali többsége „jogszerűtlenül megakadályozta”, hogy a JCDecaux cég jogszerű ajánlata nyerjen a BKV reklámközbeszerzésén.

Ezt a bíróság is megállapította, csakhogy a francia hátterű cég egy évvel később, a koronavírus-járvány idején már nem tartja az eredeti ajánlatát.

Mint írták, az „elkaszált közbeszerzéssel” négy éven keresztül havonta 142 millió forint bevétele lett volna a BKV-nak, a 2019-es 55 millió és a 2020-as 62 millió forint helyett, vagyis minden hónapban 80 millió forint a veszteség. Ez évente csaknem egymilliárd forint.

Megjegyezték, hiába volt a kormányhivatal törvényességi észrevétele és a fővárosi Fidesz-frakció jobbító javaslata a helyzet rendezésére, Karácsony Gergely hajthatatlan volt. A számlát viszont a budapestiek fizetik - írták.

Kérdés, ki vállal felelősséget a többmilliárdos veszteségért és mikor lesz következményük a sorozatos törvénytelen döntéseknek - tették hozzá.

A JCDecaux Hungary Kft. korábbi lapinformációk szerint a járműágazathoz, illetve a tömegközlekedési infrastruktúrához tartozó reklámfelületek hasznosításáért havi 142 millió, évi több mint 1,7 milliárd forintot ajánlott a BKV Zrt.-nek. A cég ajánlata nyert volna, a BKV azonban megtagadta a szerződéskötést. Erre azt követően került sor, hogy Fővárosi Közgyűlés elfogadta Karácsony Gergely főpolgármester határozati javaslatát, amely megtiltja, hogy a fővárosi cégek egy évnél hosszabb időre írjanak alá megállapodást a tulajdonukban, használatukban vagy vagyonkezelésükben lévő reklámfelületek hasznosítására. A BKV a tenderkiírás szerint négy plusz opcionálisan további négy évre tervezte a reklámhelyek értékesítését.

https://www.facebook.com/fideszbudapest/photos/a.114501903582425/235230581509556/





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás