RETRO RÁDIÓ

„Miért kerül ötmilliárddal többe a Lánchíd felújítása?„





Elfogadhatatlannak tartja a Fidesz Budapest, hogy egy év alatt durván megemelkedett az ár.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.19.
közbeszerzés

Több kérdésre is keresi a választ budapesti Fidesz a Lánchíd felújításával kapcsolatban. A kormánypárt fővárosi szervezete hivatalos Facebook-oldalán rámutat arra is, ugyanaz a cég nyert a közbeszerzési eljáráson, ami Tarlós István idejében kiírt pályázaton is a legkedvezőbb ajánlatot tette, csak most sokkal több pénzt kérnek, mint egy évvel korábban.

„Miért kerül ötmilliárddal többe a Lánchíd felújítása, ha azt Karácsony intézi? A kérdést mindenki megválaszolhatja maga is, de a budapesti Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy egy év alatt több, mint 25%-kal emelkedjen ugyanazon műszaki tartalomra kifizetendő összeg. Egyébként sem, de akkor, amikor a főpolgármester napi szinten siránkozik, hogy nincs pénze a fővárosnak, akkor különösen visszás, mitöbb gyanús egy ilyen eset!

Tegnap a BKK közreadta, hogy eredményesen zárult a Lánchíd felújításának közbeszerzési eljárása. Pontosan ugyanazt a céget hozták ki nyertesnek, amely cég a korábbi, még Tarlós István idejében kiírt pályázaton is a legkedvezőbb ajánlatot tette. Csakhogy akkor még ötmilliárd forinttal kevesebbért vállalta ugyanazt! Ez a cég az, amelynek karácsonyi partiján Tüttő Kata főpolgármester-helyettes is kiemelt vendég volt, és ez az a cég, amelyért Karácsony személyesen aggódott, mikor a Közbeszerzési Hatóság szabálytalanság miatt visszadobta a tavaly nyári kiírást. Egy év alatt Karácsonyék mindösszesen arra voltak képesek, hogy a korábbi tervekkel ellentétben kivették a Váralagút és a pesti oldalon lévő villamos alagút megvalósítását, és a tendert csak a Lánchídra írták ki. Azért, hogy a pályázók köre bővülhessen és az ajánlatok kedvezőbbek legyenek, ezért a kiírás szerint rögtön a szerződéskötés után 5 milliárd forint előleget kap a kivitelező cég. Legalábbis ez volt az indok, de ennek pont az ellenkezője történt! Egyetlen új pályázó nem jelentkezett, az ár pedig durván, indokolatlanul emelkedett. Érdekes módon pont ötmilliárddal, amit a nyertes cég most előre meg fog kapni.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy óránként 25.000 forintért a Transparency Internationalre bízták magukat, hogy majd jól dolgozzanak. Bizonyára hatékonyak leszenek…„ - írják a Fidesz Budapest Facebook-oldalán.





Ezeket olvastad már?
Mennyből a pokolba: több millió forintot bukott egy házaspár

Mennyből a pokolba: több millió forintot bukott egy házaspár

Ebben a városban folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

Ebben a városban folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás