RETRO RÁDIÓ

Mi fog történni a hétvégén? Mutatjuk a legfontosabb eseményeket!





Vasárnap lesz az állatok világnapja, mozoghatunk a Fitbalance-on. A Metropol összegyűjtötte, mire érdemes odafigyelni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.02.
hétvégi program

Állatok világnapja az állatkertben

Vasárnap lesz az Állatok világnapja, melyre 1931 óta emlékeznek meg. A fővárosi állatkert idén is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket, igaz a járvány miatt idén picit másképpen, mint azt megszokhattuk.

– Az állatkert számára természetesen kiemelten fontos ez a nap, ezért is tartjuk meg félévente az örökbefogadók szülői értekezletét. Az egyik alkalom éppen az Állatok világnapján szokott lenni. A járványhelyzet miatt idén online tartjuk meg a fogadóórákat, amelyeket alapítványunk Facebook oldalunkon bárki követhet – mondta a Metropolnak Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Az intézmény ugyan most nyitva van, de a vezetőség fontosnak tartja a nagyobb csoportosulások elkerülését, ezért is döntöttek az online előadások mellett.

– Az örökbefogadók szülői értekezletet azért is rendezzük meg, hogy népszerűbbé tegyük az örökbefogadói programunkat, melynek során képletesen bárki örökbe fogadhat egy-egy állatot – árulta el Hanga Zoltán.

Részletes program: www.allatkertialapitvany.hu

Videók és előadások: Facebook/allatkertialapitvany, vagy Facebook/állatkert

Fotó: Sulyok László/Ripost.

 

Különleges óvintézkedések az idei Fitbalance-on

Pénteken és szombaton rendezik a Papp László Budapest Sportarénában Magyarország legnagyobb sport- és életmód fesztiválját, a Fitbalanece-t. Idén a járványra való tekintettel különleges óvintézkedéseket vezetnek be a szervezők, például az Aréna zárt részébe csak előzetes regisztráció után, korlátozott létszámban lehet belépni. Új helyszín az aréna szabadtéri terasza, itt kivetítőn lehet majd figyelni a Nagyszínpad programját és edzeni is lehet – mindezt a járvány miatt vezették be.

A szervezők arra kérik a sportolni vágyókat, hogy lázasan, betegen, légúti tünetekkel (köhögés, orrfolyás stb.) senki se menjen a rendezvényre, mindenkinél legyen maszk és lehetőség szerint mindenki átöltözve érkezzen. A rendezvény ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött.

Regisztráció és részletes programok: fitbalance.hu

Fotó: Facebook

Átváltoznak a sztárok

Vasárnap folytatódik a TV2 szuperprodukciója a Sztárban sztár, ahol ismert énekesek bújnak más sztárok bőrébe. A mostani adás különlegessége, hogy visszatér az adásba Pély Barna, aki korábban elkapta a koronavírust, de azóta meggyógyult. A helyére beugró Horváth Boldi is tagja maradt a csapatnak, így ő is fellép.

Sztárban sztár

TV2: vasárnap, 18:50

Fotó: TV2

Nekik szurkolhatunk

Jégkorong, ICE Hockey League:

Fehérvár AV19 - Klagenfurt

Digisport1: péntek, 19:15

Vienna - Fehérvár AV19

Digisport1: vasárnap 17:30

Bundesliga:

Bayern München - Hertha

Sport1: vasárnap, 18:00

 

Fotó: fehervar19.hu

Közlekedési kisokos

Pótlóbusz lesz az M2-es metró helyett

Szombaton és vasárnap az M2-es metró csak a Déli pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion között jár. Az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között pótlóbuszok járnak. A stadionnál a 80-as trolibusz megállójában, az Örs vezér terénél a piac előtt, illetve a Kerepesi úton, a metróállomással szemben lesznek a pólóbuszok megállói.

Alig áll meg pár helyen az M3-as metró

Az M3-as metró a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. November 6-ig az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák megállókon nem áll meg. A 9-es és az M30-as autóbuszt, illetve a 72-es és a 73-as trolibuszt ajánljuk.

Pótlóbusz az 52-es villamos helyett

Hétfő üzemzárásig az 52-es villamos a Nagysándor József utca és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótlóbusz jár. A villamos a Határ út és a Nagysándor József utca között jár. A 151-es busz Török Flóris utca megállójától Pesterzsébet, Pacsirtatelep felé az 52-es pótlóbusszal lehet utazni.

Itt nem áll meg a 36-os és a 135-ös busz

Október 11-ig a 36-os busz nem érinti az Előd utcai és a Vörösmarty utcai megállókat. A 135-ös busz szintén nem áll meg a Vörösmarty utcai megállóban. A buszok az Ábrahám Géza utcán át közlekednek Pestszentlőrinc, illetve a Soroksár, IKEA áruház felé. Ideiglenes megállók az Ábrahám Géza és a Vörösmarty utcákban.

Máshol jár a 199-es és a 219-es busz

Október 30-ig terelve közlekedik a 199-es autóbusz, nem érinti a Kossuth Lajos utca, a Pincér utca, az Áchim András utca és az Ady Endre út megállót. Építkezés miatt vasárnapig a 219-es autóbusz közlekedése módosul, így a buszjárat nem közlekedik az Iglice utca / Jutas utca és az Ürömhegyi út / Jutas utca között.





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás