RETRO RÁDIÓ

Életre szóló élmény! Raliversenyzővel száguldhattak a súlyos beteg gyerekek - Videó!





Felejthetetlen élményt nyújtott a beteg gyerekek számára a Ments Életet Alapítvány „Álomautózás” elnevezésű családi programja, ahol a gyerekekkel együtt mi is kipróbálhattuk a ralizást, a gokartozást és az élményautózást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.04.
különleges ajándék

A Ments Életet Közhasznú Alapítvány támogatói segítségével megszervezhetett egy „álomautózást” a súlyos, életet veszélyeztető betegségben szenvedő, vagy ezekből gyógyuló gyermekeknek és családjaiknak. A rendezvényre a Metropol is ellátogatott szombaton: gyerekkacaj és csikorgó gumik hangja hallatszott a zsámbéki vezetéstechnikai pályán.

„Mindenki nagy mosollyal szállt ki mellőlem”

A nap legnépszerűbb programja a raliautózás volt: az élményt Vogel Adrienn raliversenyző mellett tapasztalhattak meg a résztvevők.

„Nagyon jó volt, nekem nagyon tetszett. Soha nem ültem még raliautóban” - mondta el Szél Imre.

„Jók voltak a kanyarok, gyorsan is mentünk. Jó volt a sofőrünk is” - összegezte a friss élményt Sándor Olivér Noé.

„Én azt vettem észre, hogy először megszeppennek, de utána van, aki csak úgy ujjong, meg szurkol itt mellettem. Egyszerűen nem hiszi el azt, amit eddig nyilván az utakon nem tudott átélni. Ahogy hallottam, mindenki nagy mosollyal szállt ki mellőlem, hogy egy ilyen élményt élt át” - mesélte nagy lelkesedéssel a Metropolnak Vogel Adrienn raliversenyző, aki mellé mi is beülhettünk. Nekünk is hatalmas élmény volt, egy igazi raliautóban, egy autóversenyző mellett ülve megtapasztalni a sebesség és a precizitás elegyét: végigrázkódtuk az utat, de végig széles mosollyal az arcunkon...

Fotó: Metropol

„Ez egy felejthetetlen élmény lesz”

A ralizás mellett a gokartok is népszerűek voltak, amit teljesen megértünk.

Nagyon izgatott vagyok, mert még sosem gokartoztam, én a dodzsemtől is félek” - mondta Vass Hanna, majd kis ijedtséggel és nagy várakozással az arcán belehuppant egy gokartba.

Vass Hanna a félelmét is legyőzte, ugyanis korábban még a dodzsemezéstől is félt Fotó: Metropol

„Nagyon jó volt, még soha életemben nem gokartoztam, és nagyon nagy a gyorsulása. Ez egy felejthetetlen élmény” - mesélte mosolyogva Tóth Viola, aki épp ekkor jött le a gokartpályáról.

„Élmény volt a gyerekeknek és nekünk szülőknek is

Egy telepjáróban ülve azt megtapasztalhattuk, hogy milyen érzés felkapaszkodni egy 50 fokos emelkedőre, majd legurulni róla, úgy, hogy az emelkedő tetején a lefelé vezető utat már látni sem lehetett. Majd az akadálypályán a kocsi határait feszegetve dőltünk jobbra-balra. Utastársunk, Karina Tamás és apukája is nagyon élvezték az „off-road” pályát.

„Nagyon jó élmény volt. Az átlagember ritkán ül ilyen autóban, és most végig láthattuk többféle terepen, hogy mit tud teljesíteni. Remek érzés volt” - emlékezett vissza Tamás, aki az összes programot kipróbálta és mind közül a raliautózás volt a kedvence.

Karina Tamás nagyon élvezte az eseményt ugyanis ilyen autókat nem mindig lehet kipróbálni Fotó: Metropol

A Ments Életet Alapítvány rendezvényeinek egyik törzsrésztvevő apukája is nagyon hálás.

„Az alapítvánnyal már több rendezvényen vettünk részt, és mindenhol nagyon kellemes időt töltöttünk. A családok nagyon barátságosak, kedvesek. Ez a rendezvény, tényleg egy élmény volt a gyerekeknek és nekünk szülőknek is. Nem mindennap próbálhatunk ki ilyen autókat” - mondta Kalina Zoltán.

Kalina Zoltán kiemelte, hogy a családok is nagyon barátságosak voltak Fotó: Metropol

Egy alapítvány, ami teljesíti a beteg gyerekek kívánságait

„A Ments Életet Alapítvány 12 évvel ezelőtt alakult, azzal a céllal, hogy a súlyos betegségből gyógyult, illetve a még benne lévő, de már a kórházból nagyjából szabadulófélben lévő gyermekeknek a vágyait teljesítjük, és a társadalmi visszaintegrálódásukat is segítjük. Ez több fázisból áll, és több programunk van ezzel kapcsolatban. Nálunk „Álom” nevet kaptak ezek a rendezvények és programok. Nekünk van egy Álomiskolánk, ahol ezeknek a gyermekeknek a továbbtanulási lehetőségeit biztosítjuk, és van egy Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyermek Álmát nevezetű kampányunk, ebben pedig a kórházban lévő és a már kórházból kikerült gyermekeknek, részben a tárgyi kívánságát, részben pedig az élmény kívánságait segítjük, illetve váltjuk valóra¨ - mondta lapunknak Mikola József, a Ments Életet Alapítvány elnöke. „A mai nap egy rendkívüli nap, mert a Drivingcamp felajánlása jóvoltából, az Emil Frey és a Mercarius is mellénk állt. Az ő segítségükkel hatvan kisgyermeket tudtunk ide meghívni” - mondta a Ments Életet Alapítvány elnöke, aki azt vallja, hogy az élmény gyógyít.

A támogatóknak is szívügye a beteg gyerekek gyógyulása

„Borzasztóan szívszorító volt mindaz, amit az alapítvány weboldalán olvastam róluk, és nagyon motiváló, hogy tényleg beteg gyerekeknek megpróbálnak élményeket adni és az életkörülményeik jobbításáért tenni valamit. Úgy gondoltuk, hogy ehhez nekünk mindenképpen csatlakozni kell”-mondta lapunknak Pető Andrea az Emil Frey Magyarország ügyvezető igazgatója.





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás