RETRO RÁDIÓ

„Megvásárolhatók„ az Ultrabalatonon lefutott kilométerek





Várhatóan 17 ezren állnak rajthoz Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvényén, a XVI. NN Ultrabalatonon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.28.
alapítvány

A szervezők tájékoztatása szerint ez rekordlétszámot jelent. Az Utrabalatont péntektől vasárnapig rendezik meg, balatonfüredi versenyközponttal. A táv 211 kilométer a tókerülő futóversenyen, amely a nevezés során mindössze két perc alatt lett „teltházas”.

Az Ultrabalaton pályacsúcsát Csécsei Zoltán tartja 17 óra 54 perccel. Több ultrafutó készül a rekord megdöntésére, így rajthoz áll Bódis Tamás Spartathlon-győztes, Drexler Gábor, az Ultra Tisza-tó 130 aranyérmese és Erős Tibor 100 kilométeres országos bajnok is. A távot az egyéni indulókon túl 2-13 fős csapatokban teljesíthetik a futók. Csécsei Zoltán a felkészülés finisében bakteriális tüdőgyulladást kapott, ennek ellenére ott lesz a rajtzónában, és ő lövi el az egyéni indulók rajtját.

A verseny továbbra is környezetbarát. A több mint 50 váltóponton nem használnak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtik a szemetet.

Az eseményen a résztvevők chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhatják fel. A szervezők minden évben 10 olyan alapítványt, szervezetet, egyéni célt karolnak fel, melyeket a közösség javaslatai alapján állítanak össze és szavazással döntenek arról, hogy kik kapják a támogatást. Az összegyűlt összeget a BioTechUSA kiegészíti, és az NN Ultrabalatonnal közösen felajánlja az első három legtöbb közönségszavazatot elért nemes ügy számára.

A transzplantáltakért futnak segítők és maguk a transzplantáltak is a hétvégi Ultrabalatonon.

A Runnercoaster egy rendkívül színes összetételű csapat. Van köztünk alig 20 esztendős és 50+-os korosztályhoz tartozó személy is. A hétköznapokban nagyon eltérően élik az életüket, azonban van egy közös szenvedélyük, amely összekovácsolja ezt a sokoldalú csapatot, ez pedig a futás iránti elkötelezettségük.

Domonkos Ági

„Néhány hónappal ezelőtt a csapat lelke és mozgató rúgója Dr. Róth Ivett fogorvosnő kezdeményezésére eldöntöttük, hogy elindulunk a 2022-es nemzetközi szinten is elismert NN Ultrabalaton elnevezésű futóversenyen. A táv hossza 203 km, melyre mindannyian teljes odaadással és erőbedobással készülünk. Csapatuk egy másik tagja Domonkos Ági családi érintettség miatt szoros kapcsolatot ápol a Transzplantációs Alapítvánnyal, évek óta önkéntesként segíti munkájukat. Így született meg egy újabb közös döntés alapján, hogy a csapat tagjai az általuk megtett kilométereket felajánlják az alapítvány részére. Ennek lényege, hogy az „eladott” kilométerek bevételéből az alapítvány a szervátültetett gyerekek nyári balatoni táborozása alkalmával egy hajókirándulást finanszírozhatna„ - ismertette Szalamanov Zsuzsa a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért elnöke.

Vállalkozások, magánszemélyek is ”megvásárolhatják„ a Runnercoaster csapat tagjai által megtett kilométereket. A „vételárat” a Transzplantációs Alapítvány 10200885-32611135-00000000 bankszámlájára lehet utalni.

 





Ezeket olvastad már?
„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás