Tucatnyi ember tűnt el Franciaország délkeleti részén az elmúlt napok felhőszakadásai által okozott áradásokban – számolt be az AFP francia hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Kilenc ember eltűnését már megerősítették a hatóságok és feltehetően még háromnak nyoma veszett. Az eltűntek, köztük két tűzoltó és egy csendőr keresésében tűzoltók százai vesznek részt. Az ítéletidő által leginkább sújtott települések a Roya és a Vésubie folyó völgyében találhatóak. A két folyó áradása több települést elvágott a külvilágtól a térségben, köztük Saint-Martin-Vésubie-t.

A tűzoltók elmondták, hogy számos házat elárasztott vagy elmosott a víz. Az 1400 fő lakosú Saint-Martin-Vésubie hídját is tönkretette az ár. A faluban többtucatnyi embert helyeztek biztonságba éjszaka. A térségben akadozik a kommunikációs összeköttetés, és háztartások ezrei maradtak áram nélkül. Több útszakasz járhatatlanná vált.

A térségben átlagosan 200-350 milliméter, helyenként pedig 500 milliméter eső hullott a napokban. Délkelet-Franciaországban tavaly ősszel is ítéletidő tombolt, amelyben két hét alatt tizennégyen vesztették életüket.