Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm-vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra. Az időpontfoglaló elérhetősége: a www.eeszt.gov.hu oldalon.

online foglalás oltás

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

Az online időpontfoglalót azután nyitotta meg az Országos oltási munkacsoport, hogy azt az elmúlt két napon sikeresen tesztelte. Az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni. Az időpontfoglalóban jelenleg április 26. hétfő, 27. kedd, 28. szerda napokra lehet oltási időpontokat foglalni a Sinopharm-vakcinával történő oltásokra. Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: vakcinareg.neak.gov.hu. Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a tajszám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor, melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni, és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető e-mailt is kap – olvasható a kormányzati portálon.

A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható

Az oltásra vágyókat arra kérik, hogy aki a megadott három nap valamelyikén szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot! Fontos, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg! Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a tajkártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolását. Kérik a regisztráltakat, hogy ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra! Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

  A koronavírus.gov.hu oldalon tudod megnézni az online időpontfoglalás lépéseit képekben, kérdések és válaszok is találhatóak a portálon.