Az utcai neonreklámokról ma szinte mindenkinek a szocialista idők jutnak eszébe, pedig az első világító feliratok az 1930-as években jelentek meg Budapesten. Aztán az 1970-es években újabb neonfeliratok kerültek ki, amelyek közül még mindig nagyon sok megmaradt. Ezek közül néhányat most be is mutatunk a Metropol olvasóinak.

Kalász Espresso

A Kalász Espresso a Kálvária tér 19-ben volt: bár a neonfelirat már eléggé megkopott, még megvan. Nem úgy, mint a presszó, amely már nem üzemel, a helyén egy vegyeskereskedés található.

Fotó: Metropol/Cser Dániel

Sztár üdítő a palackkal

Ez a neonhirdetés valószínűleg a ‘70-es években kerülhetett ki a Rákóczi út 23-as ház tetejére. Bár az üdítő már nagyon régen megszűnt, a hirdetőtábláját mégsem távolították el, annak ellenére sem, hogy már eléggé ütött-kopott állapotban van. Amikor a tábla kikerült a ház tetejére, az aljában már akkor is gyógyszertár üzemelt, ahogy most is.

Fotó: Metropol/Cser Dániel

Vetőmag, Esti Hírlap

A Baross tér 4. tetejére a neonfényes tábla évtizedekkel ezelőtt bevilágította a Rákóczi és az Üllői út, a körút és a Keleti pályaudvar környékét. De ma már az enyészeté: állapota egyre jobban leromlott, aztán a neont eltávolították, mára pedig már csak a fém tartókeret maradt meg.

Fotó: Metropol/Cser Dániel

Fotózd le, küld be!

Szerkeszd velünk a Metropolt! Meghökkentő vagy bosszantó dolgot látsz az utcán? Vicces vagy érdekes feliratba botlasz valahol? Észrevettél valami cukiságot, miközben a villamoson ülsz? Küld el nekünk a budapest@metropol.hu e-mail címére egy rövid leírással, a legjobbakat pedig megjelentetjük.