RETRO RÁDIÓ

Hamarosan megkönnyebbülhetünk? Galgóczi Ágnes szerint javulnak a járványügyi adatok





Amellett, hogy a fertőzöttek és a halottak száma is csökkent, sokat jelent, hogy Magyarországon már több mint 3 millió 252 ezren kaptak oltást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.18.
koronavírus

Javulnak Magyarországon a járványügyi adatok, a koronavírus elleni oltás folyamatosan zajlik, az országban ma már minden harmadik ember legalább egy védőoltást megkapott – mondta el a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Galgóczi Ágnes közölte: már több mint 3 millió 252 ezren kaptak oltást, és közülük 1 millió 350 ezernél többen kapták meg a második oltást is. Az elmúlt egy napban 205-en haltak meg és újabb 3706 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Kiemelte, hogy javuló járványügyi adatok mellett továbbra is oda kell figyelni az egyéni védekezésre, így a maszkviselésre, a távolságtartásra és a higiénés szabályok betartására a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

(Fotó: koronavirus.gov.hu)

Galgóczi Ágnes arra kérte azokat, akik még nem regisztráltak védőoltásra, hogy ezt mielőbb tegyék meg. Amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, akkor kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és az oltás előrehaladtával, illetve a járványügyi adatok javulásával tovább enyhíthetnek a szigorú szabályokon – tette hozzá.

Annak kapcsán, hogy április 19-én, hétfőn kinyithatnak az óvodák és az alsó tagozatos diákok újra az iskolában tanulhatnak, azt mondta: a kisebb gyerekek biztonsággal visszatérhetnek a jelenléti oktatásba, az intézmények felkészültek fogadásukra, az épületeket fertőtlenítették, a pedagógusok oltási kampánya három hétvégén keresztül folyt.

Az iskolákban minden készen áll a nyitásra (Fotó: Metropol/Keller Mátyás)

Galgóczi Ágnes közölte azt is, hogy egyre nagyobb mennyiségben, folyamatosan érkeznek Magyarországra a vakcinaszállítmányok. A teljes egészségügyi ellátórendszert bevonták az oltás szervezésébe és lebonyolításába. Magyarországon „nagyon jól halad az oltási kampány”, a regisztrált 60 év felettiek mintegy 90 százaléka be van oltva, és most már a 18 és 59 év közötti aktív korosztályt is folyamatosan oltják.

A Magyarországon engedélyezett és használt vakcinák hatékonyak és biztonságosak, mindannyiunk felelőssége, hogy oltást kapjunk, magunkat is védeni kell, nem elégséges az, ha csak mások beoltottságára számítunk.





Ezeket olvastad már?
„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás