Megawa, Mila, és Lulu, ők a legnagyobb állati hősök





Hős kutyákról már sokat hallottunk, de a történelem során sok más állat is mentett emberéletet, köztük oroszlánok, delfinek, és malacok. Legutóbb egy óriáspatkányt is kitüntettek, miután 39 aknát és 28 fel nem robbantott lőszert szimatolt ki.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.10.
életmentés

Megawa, a hős patkány

Kambodzsában hatmillió akna rejtőzhet a földben. Ahhoz, hogy ezeket megtalálják, patkányokat hívnak segítségül. Megawa is egy volt közülük, méghozzá a legjobb. Rövid idő alatt 39 aknát és 28 fel nem robbantott lőszert szimatolt ki, ami fantasztikus teljesítmény. Amint robbanószert észlel, azonnal riasztja a vele dolgozó embereket. A hétéves óriáspatkányt nemrég aranymedállal is kitüntették ki, de a tervek szerint hamarosan nyugdíjba mehet.

Mancs, a legügyesebb mentőkutya

Mancs a kilencvenes években igazi sztárnak számított. A legismertebb magyar mentőkutya hivatásos életmenő volt, évente akár 120-150 alkalommal is riasztották, hogy felkutassa a földrengések, lavinák, vagy más természeti csapások következtében eltűnt embereket. Mancsnak a világhírnevet egy török kislány hozta meg. A lányka az izmiri földrengés után 82 órán át feküdt a nagyanyja holtteste alatt, de ezt Mancson kívül egy kutya sem vette észre. A kislány neki köszönhetően megmenekült, pedig már minden reményt feladtak. A németjuhász 2006-ban pusztult el.

Balto, aki mindent túlél

Balto nemcsak a népszerű rajzfilmben, de a való életben is több száz életet mentett meg az 1920-as évek Alaszkájában. Az egyik településen több száz gyermek kapta el a torokgyík nevű fertőző betegséget, ám a gyógyszer hamar elfogyott, és nem tudták, hogy szerezhetnének még, hisz a várost a nagy hó miatt sehogy nem lehetett megközelíteni. A helyi orvos, dr. Welsh rájött, hogy az egyetlen megoldás, ha kutyaszánon hozzák el a szérumot. Az 1085 km-es távot a kutyák és gazdáik 5 és fél nap alatt tették meg. A sort Balto, a szibériai husky vezette, és végül célba értek, megállítva ezzel a pusztító járványt.

A 3 védelmező oroszlán

Oroszlánok mentették meg annak az etióp kislánynak az életét, akit 2005-ben rabolt el egy csapat férfi. A rendőrök azonnal a kislány keresésére indultak, ám mikor megtalálták, meglepő dolgot tapasztaltak. A kislányt három kifejlett oroszlán vette körül. Mint kiderült, nem bántották, végig biztonságban érezte magát. A szakemberek szerint ha nem vigyáznak rá az oroszlánok, nagyobb baj is történhetett volna.

Lulu, a találékony kismalac

Számunkra talán furcsa, de Pennsylvaniában sokan tartanak csüngőhasú kismalacot házi állatként. Ez volt Jo Ann Altsman szerencséje is, ugyanis egyik nap hirtelen rosszul lett. Mint kiderült, szívrohamot kapott, és eszméletlenül feküdt a földön. Lulu, a kismalac rögtön tudta, hogy valami nagy baj van a gazdijával, ugyanis hiába piszkálta, nem reagált semmire. Segítséget akart hívni, így először az ajtóhoz ment, és hangosan visítani kezdett, hátha meghallja valaki, de hiába. A kismalac azonban egy percig sem tétovázott, kirontott az ajtón, és kifeküdt az úttestre. Végül egy motoros állt meg elsőként, akit Lulu egészen a nappaliig vezetett, megmentve ezzel gazdija életét. Ki gondolta volna, hogy ilyen találékonyak az állatok?

Mila, a segítőkész delfin

A delfinek köztudottan nagyon barátságosak az emberekkel. Ennek köszönheti az életét Jang Jün, aki Kínában egy búvárversenyen vett részt, ahol hat méter mélyre, a jeges vízbe kellett lemerülnie. A 26 éves búvárlány egy idő után fel akart jönni a felszínre, de nem tudta magát fellökni, mivel út közben begörcsölt a lába. Már majdnem megfulladt, amikor hátulról valami erősen megtolta. Később kiderült, hogy Mila, a fehér delfin sietett a megmentésére.

Muszulyka, az akaratos cica

Egy miskolci férfi, Nagy Attila már nem élne, ha épp nincs a közelében süket cicája, Muszulyka, akit egy buszmegállóban talált egy dobozban. A 35 éves férfi álmában kapott színinfarktust, de kedvence még épp időben a segítségére sietett. „Eszméletlenül feküdtem a párom, Marcsi mellett. Muszulyka ekkor a mellkasára ült, és éktelen nyávogásba kezdett. Nagyon hangosan nyávog, mivel süket, így nem érzékeli mennyire erős a hangja. De most szükség is volt erre. Marcsi nagyon mélyen alszik, ő azonban addig piszkálta, míg fel nem ébredt. Ez volt a szerencse, az orvosok szerint az utolsó pillanatban hívta a mentőket” – mesélte a férfi korábban a Ripostnak.





Ezeket olvastad már?
Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás