Felelős szolgáltatóként november 14-től több új intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy az idén megújított sorsolási műsorai továbbra is színvonalas szórakozást nyújtsanak, az abban közreműködők pedig a lehető legnagyobb biztonságban legyenek.

A nemzeti lottótársaság a járvány első szakaszához hasonlóan azonnal reagált – amint a körülmények szükségessé tették – és a kora tavasszal meghozott szigorú intézkedéseken túl újabb megoldásokat is bevezetett sorsolási műsorainak forgatásán.

Ennek részeként november 14-től a SzerencseSzombat lottóshow az eddigi látványos környezetben és programelemekkel, de átmenetileg táncosok nélkül zajlik. A Luxor játék sorsolásánál továbbra is beszélgetőpartnerek színesítik a műsort, csak immár online formában csatlakoznak. Az éles kézi és gépi számgolyók fertőtlenítése napi gyakorisággal történik, közjegyző jelenlétében. A produkció változtatott a kameraállásokon is, így biztosítva a minimum 1,5 méter távolságot a műsorvezető kollégák és a Sorsolási Bizottság elnöke, valamint a közjegyző között.

A Sorsolási Bizottság tagjai már november 7-től minden felvételen és műsorban maszkban láthatók, emellett a felelős maszkviselés fontosságára a műsorvezetők is figyelmeztetnek az adások végeztével.

A Szerencsejáték Zrt. a fentieken túl a korábban meghozott intézkedéseket is érvényben tartja, így a műsorok felvételei még mindig élő közönség nélkül zajlanak, a számhúzónak történő pályázás lehetősége, valamint a számhúzók személyes részvétele pedig továbbra sem lehetséges.

Ezek az intézkedések teszik lehetővé, hogy a nemzeti lottótársaság hetente közel 1 millió nézőt elérő sorsolási műsorai biztonságos körülmények között valósuljanak meg.