A felfoghatatlan tragédia Olaszországban a digitális oktatás ideje alatt történt. A rendőrség átvizsgálta a fiú gépét, ahol tíz személyt találtak, akivel kapcsolatba léphetett.

Egy olasz serdülő nyelt mérget, miután a fiú csatlakozott egy öngyilkos csoporthoz egy weboldalon. Kiderült, a kamaszt trollok buzdították arra, hogy vessen véget az életének – számol be tragikus esetről a The Sun.

Az interneten bátorították az öngyilkosságra (Fotó: Shutterstock)

A 18 éves Matteo Cecconi két tanóra között vegyszert ivott, ami a halálát okozta. Holtestét pár órával később a hálószobájában találták meg.

A fiú rendszeresen felment egy öngyilkosságot népszerűsítő weboldalra, ahol a trollok olyasmikkel bátorították őt, mint „menj, és békét találsz”, vagy „ne félj, látni fogod, hogy minden rendben lesz”.

A fiú szülei azt mondták, gyerekük egy ideje már fontolgatta az öngyilkosságot, amelyre a világhálón többször is rákeresett. „Kicsit olyan ez, mint amikor valaki le akar ugrani egy hídról: általában azok, akik észreveszik, megpróbálják lebeszélni, megvédeni. Ebben az esetben ők adták meg neki a végső lökést” – mondta a gyászoló édesapa.

A tinédzser nem sokkal azután halt meg, hogy a betöltötte a 18 életévét. Fényes jövő állt előtte, jó tanuló volt a negyedik évfolyamot végezte a Bassanóban található Fermi ipari műszaki iskolában.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot.