RETRO RÁDIÓ

Fő az óvatosság! A budapestiek többsége továbbra is hordja a maszkot az utcán





A budapestiek többsége továbbra is az óvatosság mellett tette le a voksot, és az enyhítés ellenére továbbra is hordja a maszkot a közterületen - derült ki a Metropol saját felméréséből. A járműveken viszont már kevésbé szabálykövetőek az utasok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.26.
maszkviselés

Az ötmillió beoltott személy elérésével, keddtől a korábban kötelezővé tett köztéri maszkviselés korszaka is véget ért. A Metropol kíváncsi volt, hogy az enyhítés első napján a budapestiek közül hányan szabadulnak meg a kényelmetlen viselettől, és kik azok, akik továbbra is az apró textil védelme mögül szemlélik a világot. A felmérésből kiderült, hogy nagyjából 100-ból 70-en még mindig viselik a maszkot a közterületeken. A budapestiek többsége még mindig így tesz. Főként a középkorú és a fiatalabb korosztályt láttuk fedetlen arccal közlekedni. Az idősek az óvatosságot és a biztonságot szem előtt tartva, továbbra is maszkban sétáltak. A villamoson ülve mindenki eltakarta az arcát, de egy-két esetben előfordult, hogy az utas orra szabadon volt.

Volt, aki már kedden élvezte a maszk nélküli életet. (Fotó: Metropol/NZ)

Két helyszínen is jártunk

Stadionok: 81 maszkban, 19 maszk nélkül

A metró és a villamos egymáshoz való közelsége miatt az emberek többsége maszkban közlekedik, és erre a rövid távra nem veszik le az arcukat eltakaró textilt. Sokan megszokásból hagyják fenn a maszkot, és a villamosról leszállva se veszik le. Többeknél láttuk, hogy bár maszkot visel az utcán, azt gyakran nem az előírtak szerint teszi. Az orr, vagy néha a száj is kilátszik.

Oktogon: 60 maszkban, 40 maszk nélkül

A körút és az Andrássy út kereszteződésében már több embert számoltunk össze, akik az enyhébb szabályokat kihasználva közlekedtek. Itt jellemzően a fiatalabb korosztály mellőzte a maszk használatát.

Zsuzsa:

„Bár megkaptam mindkét oltást, a biztonság az első, így egy darabig biztosan hordani fogom a maszkot”

Zsuzsa. (Fotó: Metropol/NZ)

Márk:

„Örülök, hogy már nem kell maszkot viselni az utcán. Én tanár vagyok, így az órákat is maszkban kell tartanom, ami elég nehézkes, így felszabadító érzés, hogy a legalább köztereken már nem kell hordani.”

Márk. (Fotó: Metropol/NZ)

Éva:

„Szerintem jó döntés, hogy végre megszüntették a közterületi maszkviselést. Én egy vidéki faluban élek, ahol már eddig is nagyon kevesen viselték az utcán, és ez a meleg beköszöntével még nehezebb lett volna.„

Éva. (Fotó: Metropol/NZ)

Ildikó és Anikó:

„Mi becsülettel hordjuk a maszkot az enyhítés alatt is. Néha az orrunkról letoljuk pár percig, de még nagyon óvatosak vagyunk.”

Ildikó és Anikó. (Fotó: Metropol/NZ)

 

 

 





Ezeket olvastad már?
Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Orbán Viktor profilt változtatott a Facebookon

Orbán Viktor profilt változtatott a Facebookon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás