RETRO RÁDIÓ

Elképesztő mennyiségű adományt kaptak a rászoruló gyerekek – Videó!





Kétkamionnyi higiéniai papírtermékkel ajándékozott meg hatezer rászoruló gyermeket a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.17.
jótékonyság

Egy évig ellátja higiéniai papírtermékekkel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjait a Vajda-Papír.

A támogatás értéke több mint 15 millió forint.

Az örömteli hírt ma délelőtt Békásmegyeren, a Magyar Máltai Szeretszolgálat egyik játszóterén tartott sajtótájékoztatón jelentette be Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője és Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ember a reményből él, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyermekesély programjai keretében támogatott családok pedig megtestesítik azt. Nekünk fontos, hogy ezt az egymásra figyelést, az egymásért való küzdelmet elültessük a gyermekek szívében” – mondta Kozma atya.

Kétkamionnyi higiéniai papírtermékkel ajándékozott meg hatezer rászoruló gyermeket a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül (Fotó: Metropol/MG)

Arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány idején az adományokra még nagyobb szükség van, még nagyobb felelősség hárul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos hálózatának több száz településén lévő intézményére és a több ezer önkéntesre.

Gondoskodunk az idősekről, a fogyatékkal élőkről, a hajléktalan emberekről, a hátrányos helyzetű gyermekekről, családokról” – tette hozzá Kozma atya.

A sajtótájékoztató kezdetén Kozma Imre atya azt is megemlítette, hogy az a békásmegyeri játszótér, ahol az eseményt tartották a korábbi főpolgármesterrel közös „szerzemény”.

Tarlós István főpolgármester úrral közös művünk ez a játszótér” – fogalmazott Kozma atya. A szeretetszolgálat játszóterein és játszóházaiban egyébként országszerte 15 helyszínen, évente több mint 3 ezer gyerek töltheti szabadidejét biztonságos környezetben, játékokkal, fejlesztő foglalkozásokkal.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa 14 oktatási intézményt tart fenn, melyekben összesen 2300 gyerek tanul. A több mint húsz éve működő Máltai Családok Háza Nevelőszülői Hálózatban 105 nevelőszülő 285 gyermeket nevel, köztük számos fogyatékkal élő, halmozottan sérült gyermeket.





Ezeket olvastad már?
Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

 Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás