RETRO RÁDIÓ

Becsúszott a lift alá, és 8 métert zuhant a 11 éves kisfiú





Rettenetes baleset történt Dunaszerdahelyen, ahol liftaknába zuhant egy 11 éves kisfiú. A szörnyű jelenetet, Dani 3 éves kishúga is végignézte.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.22.
horror a lépcsőházban

Liftbe szorult egy anyuka és a 11 éves fia és 3,5 éves lánya április 6-án Dunaszerdahelyen. A gyerekek ijedtségét azzal akarta enyhíteni Berger Klaudia, hogy a szomszédok segítségével kijuttatja a fiát és a lányát a liftből, de egy fatális hiba miatt Varga Daniel leesett a liftaknába. Klaudia szerint a 8 méteres zuhanás ellenére Dani végig hősiesen helyt állt még a helyzet ellenére is.

„Pár napja már nem működött megfelelően a lift, ezért hétfőn reggel felhívtam a szerelőt, aki később ki is érkezett, és találkoztam is vele reggel. Akkor már láttam, hogy a motorházat nézegette. Estefelé, amikor hazaértünk a gyermekeimmel a szerelő már nem volt sehol, és semmi jelzés sem utalt arra, hogy még mindig rossz a lift. Mivel gondoltam, hogy már megszerelték, nyugodt szívvel beszálltunk a liftbe” – kezdte el mesélni a rettenetes napot az édesanya, aki elmondta, hogy a második és harmadik emelet között megállt a lift.

„Azonnal hívtam a szerelőt, és megkértem, jöjjön, és segítsen ki minket, de 25 perc kellett neki, hogy kiérjen. A gyermekeim pedig már pánikoltak, és fogyott a levegő is. Felhívtam a férjem, aki próbálta megnyugtatni a gyerekeket, végül azt tanácsolta, szóljak a szomszédoknak, hátha sikerül kinyitni a lift ajtaját” – mesélte Klaudia, aki elárulta, hogy először a 3. emeleten próbálkoztak kifeszíteni az ajtót, majd a másodikról próbálták, de nem sikerült. Nagy nehezen egy feszítőeszköz segítségével aztán mégis sikerült kinyitni.

Több méter zuhanás

„Az volt terv, hogy gyermekeim kijussanak a liftből, én pedig megvárom a szerelőt. Először kiadtam a kislányomat, utána a fiam próbált kiszállni. Ahogy szépen lassan csúszott kifelé, a lába nem a földet érte, hanem a lift alatti nyílásba csúszott vissza, egyenesen az aknába, és már esett is” – emlékezett vissza Klaudia, aki hangsúlyozta, hogy Dani 8 méter zuhanás után a betonra érkezett, amit a 3,5 éves testvére végignézett.

„Kislányom sokkba esett, azóta is minden nap sokat emlegeti, és félelemmel a szemeiben kéri, hogy ne lifttel menjünk le az oviba menet.”

Hegyi mentéses módszerrel tudták felhozni Danit

„Gyorsan kiugrottam a liftből, és telefonnal világítottam le, szólogattam a fiamat. Pár másodperc múlva szólt, hogy jól van, csak valószínűleg eltört az egyik lába, majd pár perc múlva mondta, hogy a másik is, de egész végig magánál volt. 10–15 perc múlva érkezett a szerelő, a mentő, a tűzoltók és a rendőrök is. Mivel nem a földszinten van a liftajtó, hanem a földszint és az első emelet között félúton, így nem volt egyszerű a mentés, mivel a legalsó ajtótól még 2 méterrel volt a liftakna legalja. A tűzoltók hegyi mentéses stílusban tudták kiszedni őt, mivel kicsi volt a hely, és nem volt szabad mozgatni őt” – vázolta fel a rémálomszerű jelenetet Klaudia.

Dani azonnal érezte, hogy eltörtek a lábai Fotó: Klaudia Berger

„A fiam hősiesen tűrte, sírni sem sírt, együttműködött egész végig” – tette hozzá az Szlovákiában élő nő, aki elmesélte, hogy a Danit a mentőkocsiban stabilizálták, majd sok vizsgálat után legvégül a pozsonyi gyermekkórház intenzív osztályára került.

„Jobb lábán nyílt törést szenvedett, bal lába is eltört térd alatt, a bal keze is eltört és 3 csigolyája. Másnap ebéd után operálták, a jobb lábába külső acélsín rögzítőt kapott, amit az összerakott csontjába fúrtak. Bal lábát 3 csavarral rögzítették, a bal kezét pedig belső drótokkal rögzítették” – mesélte a fia állapotát az esés után. Klaudia elárulta, hogy mivel ő a kórházban van a fiával és a férje Ausztriában dolgozik, így a kislányuk jelenleg a nagyszülőknél van.

A bal keze is eltört, jobb lábán nyílt törést szenvedett, bal lába is eltört térd alatt, valamint 3 csigolyája is Fotó: Klaudia Berger

Elképesztő lélekjelenlét

„Szerencsére a fiam nagyon erős, testileg és lelkileg is. Utólag elmesélte, hogy esés közben gyorsan átgondolta, hogy lenne a legjobb esnie, hogy ne essen túl nagy baja, ezután kifeszítette erősen a lábait, hogy minél jobban azokra essen. A lélekjelenléte végig vele volt, és az őrangyala is, ebben biztos vagyok. A fiam egy Hős.”

Játékot kapott ajándékba a szeretteitől a hősiesen viselkedő kisfiú Fotó: Klaudia Berger

A liftet ott hagyta jelzés nélkül a szerelő

„Ahogy kiderült, a szerelő csak megállapította a lift hibáját, mikor kijött, olaj csurgott a liftből. Ezt követően árajánlatot küldött a panelház tulajdonosának a szerelésre... ” – tette hozzá a rémes balesetet megélő anyuka, aki úgy érzi a szakembernek kötelessége lett volna legalább egy papírt kiragasztani a nem megjavított liftre.





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás