Ma iktatják be Magyarország első női köztársasági elnökét, Novák Katalint. Az esemény miatt május 14-én, szombaton délelőtt lezárásokra és forgalomkorlátozásra kell számítani a Kálvin tér környékén. A korlátozások érintik a kiskörúti 47-es, 48-as és 49-es villamosok, valamint a 15-ös, a 115-ös autóbuszok és a 83-as trolibusz közlekedését is. A 2-es és a 2M villamosok éjfélig a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között nem közlekednek – közölte a BKK honlapján.

 

Változik a közlekedés Fotó: Metropol/MK

A rendezvény a közúti közlekedést is érinti: szombaton várhatóan 7:30 és 10:15 között lezárják a Vámház körutat. Az Üllői utat a Corvin-negyed és a Kálvin tér között, valamint a Múzeum körutat teljes szélességében és hosszában is lezárhatja a rendőrség, ekkor az Astoriánál és a Corvin-negyednél elterelik a forgalmat.

Szombaton egész nap a 2-es és a 2M villamosok csak a déli végállomások (Közvágóhíd, Keleti pályaudvar) és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekednek.

Továbbá várhatóan 7:30 és 10:15 között a 47-es, a 48-as és a 49-es villamosok csak a budai oldalon, a dél-budai végállomások (Városház tér, Savoya Park, Kelenföld vasútállomás) és a Döbrentei tér között közlekednek. A 15-ös és a 115-ös buszok csak az északi végállomások (Gyöngyösi utca, Göncz Árpád városközpont) és a Ferenciek tere között járnak. A 83-as trolibusz az Orczy tér és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) között közlekedik.

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!