RETRO RÁDIÓ

Totális káosz! Szinte lehetetlenség lesz közlekedni mától Budapesten





Mától fejre áll szinte az egész város közlekedése, szívnak az autósok és a tömegközlekedők is. Lezárják a budai alsó rakpartot a Lánchíd felújítása miatt, de a 2-es villamos és a 3-as metró közlekedésében is lesz változás.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.20.
V. kerület XIII. kerület közlekedési zűrzavar

Pokol lesz mától Budapesten közlekedni

Június 20-tól augusztus közepéig lezárják a budai alsó rakpartot a járművek elől, de nehezített lesz a tömegközlekedés is. Mától az iskolai szünettel párhuzamosan beköszöntött a felújítások és lezárások időszaka Budapesten. Folytatódik a Lánchíd rekonstrukciója, ezért az itt folyó munkálatok miatt június 20-tól augusztus közepéig nem lehet majd használni a budai alsó rakpartot a Döbrentei tér és Halász utca között. De a pesti alsó rakpartot az autósok a hét minden napján használhatják.

Forgalmi káoszra kell számítani a budai alsó rakparton Fotó: Bánkúti Sándor

Így lehet majd közlekedni északi és déli irányba

  • Óbuda felől, déli irányba a Halász utcáig lehet autóval menni. Onnan a Fő utca–Alagút–Alagút utca–Attila út– Krisztina körút–Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon, vagy a Fő utca–Lánchíd utca–Apród utca– Krisztina körút–Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon közlekedhetnek.
  • Délről a Döbrentei térig lehet közlekedni. Onnan az Attila út–Alagút utca–Alagút–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart, vagy az Attila út–Lánchíd utca–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart útvonalon lehet továbbmenni, és a Halász utcától lehet visszatérni a budai alsó rakpartra.
  • A BKK felhívja az Óbuda felől érkezők figyelmét, hogy a Halász utcai felhajtó szűk kapacitása miatt a Margit hídnál sem lehet majd lehajtani déli irányba az alsó rakpartra.
  • A teherforgalomnak érdemes az Árpád híd–Hungária-gyűrű–Rákóczi híd útvonalon közlekednie.
  • Nem lesz könnyű tömegközlekedni sem

  • Június 20-a és július 17-e között felújítás miatt nem közlekednek a 2-es és a 2M villamosok a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között, ezen a szakaszon pótlóbuszok viszik az utasokat.

  • A villamospótló buszok könnyebb haladása érdekében a Boráros téren és a Közraktár utcában északi irányban buszsávot alakítanak ki, a belváros felé haladók a Boráros térnél sávkorlátozásokra számíthatnak, illetve a Közraktár utcában megszűnik a parkolási lehetőség.

  • Június 18-tól ismét változott a 3-as metró közlekedése. A járatok augusztus közepéig csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • A 2-es és a 2M villamosra nem lehet majd felszállni a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

    Parkolási tilalom a Margitszigeten

    A FINA vizes világbajnokság miatt parkolási tilalom lépett életbe a Margitszigeten. Így július 3-a éjfélig nem lehet majd megközelíteni az Árpád híd felől a nagyparkolót. A korlátozás érinti a Margitszigeti Színházba érkezőket, ezért az intézmény a vendégeinek azt javasolja, hogy a színházi hajójárattal vagy a 26-os autóbusszal közelítsék meg az épületet, amelynek menetrendjei az előadások kezdéséhez vannak igazítva.

    A Margitszigetet most érdemes hajóval vagy autóbusszal megközelíteni Fotó: Shutterstock

    Forgalomkorlátozás a Belvárosban

    Biztosítás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz az V. kerületben.

    Tilos megállni

  • Június 20-án 18 óráig az V. kerületben, a Nagy Ignác utcában az Alkotmány utca és a Szalay utca között.




  • Ezeket olvastad már?
    Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

    Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

    Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

    Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

    Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

    Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

    Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

    Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás