Rita Camilleri tehetetlenül figyelte lánya megszállottságát, majd arra jutott, hogy lányát démon szállta meg, ezért ördögűző segítségét kérte. A médium közel háromezer fontot (1.2 millió forint) csalt ki a tőle, mivel azt állította, sikerült kiűznie Jessicából a „gonosz lelket”.

Úgy tűnik, mégsem járt sikerrel, mert Jessica igazi vérengzést hajtott végre otthon édesanyján, akivel különös brutalitással végzett – számolt be az ausztrál esetről a Daily Star.

A huszonöt éves Jessica Camilleri az irtózatos kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság után maga hívta a rendőröket, akiknek azt mondta, önvédelemből kellett megölnie saját anyját. A hatóság a vérrel borított fiatal nőt az utcán ülve, nem messze édesanyja levágott fejétől találta meg, a Sydney-i lakásba lépve pedig felfedezte az 57 éves Rita Camilleri feldarabolt holttestének elborzasztó maradványait.

A bíróságon az ausztrál Jessica Camilleri bár beismerte az emberölés tényét és részletesen elmesélte a mészárlás körülményeit. Mégis ártatlannak vallotta magát, „korábbi” mentális betegségére hivatkozva – írja a Daily Star.

„Mentális állapota miatt a vádlott az események idején nem volt beszámítható” – mondta a vádlott ügyvédje.