RETRO RÁDIÓ

Különleges tematikával nyitja meg kapuit a 19. befogadó játszótér - Fotók!





A szekszárdi lakosokkal közösen alkották meg a legújabb befogadó játszótér tematikáját, amely tíz játékelemmel várja az ép és fogyatékossággal élő gyermekeket. A Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt!” program keretében megépült játszótérrel a vízi élővilágba kalauzolja el a látogatókat. A nemzeti lottótársaság célja, hogy országszerte minél több befogadó játszótér épülhessen.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.28.
A játék összeköt!

Újabb helyszínnel bővíti akadálymentes és befogadó játszótereinek listáját a Szerencsejáték Zrt. A nemzeti lottótársaság „A játék összeköt!” játszótérépítési programjának részeként Szekszárdon nyitja meg kapuit a 19. olyan inkluzív tér, ahol a fogyatékossággal élő és ép gyermekek a közösen játszhatnak, ismerhetik meg egymást és válhatnak nyitott, elfogadó felnőttekké. A Szerencsejáték Zrt. hosszútávú szemléletformáló tevékenysége elsősorban az érintett gyermekek beilleszkedésére és sikeres, boldog felnőtté válására fókuszál, hiszen Magyarországon minden 14-ik kiskorú él a fogyatékosság valamely típusával.

„Ahogyan a program mottója is hirdeti: „Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!” – hangsúlyozta Bánhegyi Zsófia. A Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója hozzátette: „Közel 20 éve tűztük ki zászlónkra a fogyatékossággal élők beilleszkedésének elősegítését, különös tekintettel a gyermekekre. Az öt éve indított befogadó játszótér-építési programunkban mára már 20 ezer ép és fogyatékos gyermek számára nyújtunk lehetőséget a közös játékra a helyi közösségekben országszerte.”

Bánhegyi Zsófia beszédet mondd Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A szekszárdi Wesselényi utca 9. előtti játszótér olyan különleges és akadálymentes játékelemekkel várja a gyermekeket, mint például a rámpával kialakított kombinált torony, vagy például az emelt tálcával ellátott homokozó, ahol a kerekesszékes gyermekek is tudnak játszani, az edukációs paneleken pedig olyan szórakoztató feladványok kaptak helyet, amelyek a társas interakciók létrejöttét segítik elő.

„Azt gondolom, hogy ez a játszótér egyszerre valamennyi területen szolgálja a legkisebbeket, hiszen játék közben észrevétlenül bővítik ismereteiket a természet csodáiról és az sem jelent akadályt, ha egy-egy kis barát esetleg nem ugyanúgy képes minden mozdulatra.” – mondta Gyurkovics János. Szekszárd alpolgármestere hozzátette: „Gyermekkorban az ember őszinte és elfogadó. Nekünk az a feladatunk, hogy valamennyi lehetőségünket kihasználva próbáljunk egyenlőségjelet tenni minden ember közé.”

Szekszárd befogadó játszótér Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A nemzeti lottótársaság 2017-ben indított játszótérépítési programja idén újabb szintet lépett, hiszen a kezdeményezés élén jószolgálati nagykövet is áll. Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó érintett szülőként segíti a fogyatékossággal élők szélesebb körű integrációját. Az olimpikon kislányánál 2 éves korban diagnosztizálták Charcot-Marie-Tooth (CMT) betegséget, egy ritka, genetikai rendellenességet, amely miatt Flóra kerekesszékkel közlekedik.

Tóth Zoltán, tapasztalati szakértő Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A 2017 óta elérhető időszakos, limitált darabszámú - nagyságrendileg 2,5 millió példányban megjelenő – Nagykarácsony sorsjegy minden évben nagy népszerűségnek örvend, az első 6 hétben általában elfogy a teljes sorsjegykészlet 2/3-a. A termék megvásárlásával játékosaink eddig 19 befogadó játszótér megvalósításához járultak hozzá, ugyanis az eladott sorsjegyek bevételének egy részéből valósul meg a közösségi terek tervezése és kivitelezése egyaránt. A befogadó játszóterekkel a következő helyeken lehet találkozni: Budapest III., IV., VIII., XVI., XVIII., XXI., XXII. kerülete, Veszprém, Miskolc, Pécs, Sopron, Kaposvár, Debrecen, Tiszaföldvár-Homok, Esztergom, Nyíregyháza, Eger, Győr, valamint Szekszárd.

Minden, „A játék összeköt!” programhoz kapcsolódó további információról a https://rolunk.szerencsejatek.hu/hu/a-jatek-osszekot weboldalon tájékozódhatnak.





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás