RETRO RÁDIÓ

Sokkoló fotók: megállás nélkül üzemelnek a krematóriumok Indiában, katasztrófa szélén az egészségügy





Drámai képek járják be folyamatosan a világsajtót az indiai állapotokról, a koronavírus áldozatait lassan nem tudják fogadni a krematóriumok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.20.
koronavírus

Brutális erővel söpör végig Indián a koronavírus és annak különböző variánsai, a kórházak telítettek, hamarosan nem lesznek képesek fogadni a betegeket – írja a DailyMail.

(Fotó: AFP)

Egyhetes vesztegzár lépett életbe hétfő este India fővárosában, Újdelhiben, a hatóságok a lezárástól a koronavírus-járvány lassítását, valamint az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő terhek mérséklését remélik.

Ha most nem rendelünk el karantént, sokkal nagyobb bajba kerülünk. Nem engedhetjük meg, hogy Újdelhi olyan helyzetbe kerüljön, amelyben a betegek a kórházi folyosókon várakoznak, mások pedig az út szélén halnak meg” – mondta Arvind Kedzsrival, a fővárosi térség miniszterelnöke. Hozzátette: a 20 milliós főváros kórházai máris ágy- és oxigénhiánnyal küzdenek, valamint hiány van több, a vírus kezelésére használt gyógyszerből is.

(Fotó: AFP)

Az Egyesült Államok után a második legtöbb koronavírus-fertőzöttet Indiában jegyezték fel, a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint az 1,3 milliárdos országban 14 788 109 fertőzöttet és 177 150 halálos áldozatot regisztráltak. A kormány szerint a fertőzöttek számának drasztikus növekedése a fizikai távolságtartás hiányának tudható be.

Az egészségügyi minisztérium hétfői bejelentése szerint az igazolt fertőzöttek napi növekménye ismét rekordot döntött: 273 810 új esetet jelentettek az elmúlt 24 órából, közülük 25 ezret Újdelhiből.

(Fotó: EPA)

Indiában eddig több mint 123 millió adag, koronavírus elleni vakcinát adtak be, ebből 1,2 milliót az elmúlt 24 órában, ugyanakkor több indiai államban is oltóanyaghiányra panaszkodnak.

Narendra Modi indiai kormányfő vasárnap elindította azt a négynapos „oltási fesztivált”, amelynek célja, hogy minél többen fölvegyék a koronavírus elleni oltást.

Mindeközben a Kumbh Mela nevű vallási ünnep emberek millióit tereli Haridwar városába, ahol meg is ugrott az új megfertőződések száma. A figyelmeztetések ellenére tömegek gyűlnek össze imádkozni vagy a Gangeszben együtt megmerítkezni a világ legnagyobb zarándoklatán – amely valódi szuperterjesztő eseményként az indiai koronavírus-járvány legfeketébb időszakáét hozhatja el.





Ezeket olvastad már?
Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás