RETRO RÁDIÓ

Minden program egy helyen! Holnap nyílik meg a rég várt kultúrközpont Pasaréten – Fotók!





A legújabb társasági központban bárki megtalálhatja, amire szüksége van, legyen az lelki támogatás, szórakozási lehetőség, vagy kulturális kikapcsolódás.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.09.01.
II. kerület hiánypótló központ

Kulturális, zenei és színházprogramok egy helyen. A Metropol a közösségi ház vezetőjével, Ugron Évával beszélgetett.

„Sokan kérdezik, miért volt szükség itt egy ilyen helyre, ahol jól működik a közösség, köszönhetően a ferences atyáknak és az itt élő lakóknak. „Egyrészt a programok már nem fértek el egy ideje, másrészt a kultúra hiányzik a környékről, és – ami kifejezett szívügyem, miután négy kamasz édesanyja is vagyok – nélkülözhetetlen volt egy tér, ahol a fiatalok személyesen találkozni tudnak: játszani, sportolni, szórakozni. Mindezt biztonságosan” – mondta Ugron Éva, hozzátéve, hogy a hely és a programok kialakításánál gondoltak a kimozdulni vágyó anyukákra, családokra, nyugdíjasokra is.

Az épületben holnaptól zenés esteket és kulturális programokat is tartanak Fotó: pasaretikozossegihaz.hu

Népszerű sztárok és fogyatékkal élő művészek egyaránt szívesen látottak

A kormány többmilliárdos támogatással segíti az épületegyüttes megvalósulását, ugyanis a közösségi ház mellett a templom felújítása, a rendház teljes átalakítása, valamint a plébániasor lebontása és újraépítése is zajlik. Ameddig ezek elkészülnek, a környéken élők nem maradnak kikapcsolódási lehetőségek nélkül. Szeptember 2-ától kezdve indulnak a kulturális és zenei programok. A hónapban többször is nívós események várhatók a közösségi térben. Mások mellett Berecz András, Grecsó Krisztián, Vecsei H. Miklós, Szabó Balázs, Bruno Vlahek, Bogányi Gergely és több neves művész is tiszteletét teszi majd az esteken. Szeptember 25-én pedig Családi Napot rendeznek a pasarétieknek. Emellett az értelmi fogyatékossággal élő művészek kiállítása is megtekinthető lesz az épületben. (A további programlehetőségek a www.pasaretikozossegihaz.hu weboldalon olvashatók.)

Idilli környezetben innovatív közösségi ház Fotó: pasaretikozossegihaz.hu

Gyászterápia és egyedülállók segítése egy helyen

Ugron Évától azt is megtudtuk, hogy az intézmény krízisközpontként is működik, ahol a rászorulók ingyenes lelki segítségnyújtást kapnak.

Különböző korosztályokat szólítunk meg. A kamaszoktól a jegyespárokon át a nyugdíjasokig, bárki segítséget kérhet egyéni vagy csoportos módon, de kiváló előadásaink is lesznek lelki témákban. Elváltaknak és egyedülálló szülőknek is segítünk, hogyha egyedül maradnak a gyerekekkel, hogy azok minél kevésbé sérüljenek. A megözvegyültekkel pedig gyászterapeuták foglalkoznak. Ezekre az alkalmakra külön beszélgetőszobákat létesítettünk” – mondta el a Metropolnak Ugron Éva.

Workshopok, csoportos terápiák és négyszemközti beszélgetésekre is lehetőség lesz az épületben Fotó: pasaretikozossegihaz.hu

A kertben grillezni, csocsózni lehet

A Pasaréti Közösségi Ház 180 fő befogadására alkalmas, gyermekjátszóval ellátott nagyteremmel rendelkezik. A négyszintes épület tetején tetőteraszt alakítottak ki, ahol grillezni, a kertben pedig csocsózni is lehet. A létesítményben helyet kapott egy kápolna is, amely kiválóan alkalmas közösségek, hittancsoportok imádságára, szentmiséjére, illetve keresztelők vagy házassági évfordulók helyszíne is lehet a jövőben. A felsorolt rendezvényeken túl társadalmi beszélgetős estek, üzleti reggelik, pódiumszínházi előadások, zenei koncertek kerültek fel a programok közé, valamint a klubélet újraélesztése is célja a ferences rendtartomány által működtetett Pasaréti Közösségi Háznak.

Grillezés a kulturális központ tetején, erre is van lehetőség Fotó: pasaretikozossegihaz.hu

 





Ezeket olvastad már?
Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás