Kovács-Nyári Dia lenyűgözte rajongóit: csaknem 10 millió forintot sikerült gyűjteni beteg gyerekeknek az Ultrabalatonon





Hétvégén tartották a XVI. NN Ultrabalatont, amelyen 17 ezer induló vett részt. A BioTechUSA és az NN Ultrabalaton Charity hagyományos közös jótékony kampánya keretében három alapítvány jutott sok millió forinthoz.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.04.
jótékonyság

Kovács-Nyári Dia színésznő már három éve fut, miután kisfia megszületése után kiderült, hogy inzulinrezisztens. Azóta nemcsak csodásan lefogyott, de igazi hosszútávfutó lett belőle. Legutóbb például lefutotta a maratoni távot Párizsban, amire nagyon büszke volt.

Kovács-Nyári Diána a a jótékonysági kezdeményezés nagykövete volt – Forrás: XVI. NN Ultrabalaton

A csipek letéti díját ajánlhatták fel jótékonyságra a XVI. NN Ultrabalaton résztvevői

Ezek után talán nem is meglepő, hogy ő lett a nagykövete a BioTechUSA és az NN Ultrabalaton Charity jótékony kezdeményezésének a hétvégén megrendezett XVI. NN Ultrabalatonon, amelynek keretében a résztvevők csipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhatták fel. Dia természetesen szintén részt vett a versenyen. A szervezők minden évben 10 olyan alapítványt, szervezetet, egyéni célt karolnak fel, melyeket a közösség javaslatai alapján állítanak össze és szavazással döntenek arról, hogy kik kapják a támogatást. Az összegyűlt összeget a BioTechUSA kiegészíti, és az NN Ultrabalatonnal közösen felajánlja az első három legtöbb közönségszavazatot elért nemes ügy számára.

A BioTechUSA és az NN Ultrabalaton Charity kezdeményezésére 60 ezer voks érkezett a három döntőbe jutott gyermekre – Forrás: XVI. NN Ultrabalaton

Közel tízmillió forint gyűlt össze beteg gyerekek támogatására

A programnak köszönhetően 9 815 500 forint gyűlt össze jótékonyságra.

Idén a döntőbe jutottakra több mint 60 000 voks érkezett, mely triplája a tavalyi szavazatok számának. Az idei nyertesek: Együtt Laráért – 22 656 szavazattal, Együtt Tomikáért – SMA1-Galó Tamás Dominik gyógyulásáért alapítvány – 20 119 szavazattal és Együtt Bíborkáért – 7327 szavazattal. A táplálékkiegészítő-gyártó egyedi shakerrel jutalmazta a nagyvonalú felajánlásokat, melyet a tavalyi rendezvényhez hasonlóan 5 millió forinttal egészített ki.

A XVI. NN Ultrabalatonon egyébként 17 ezer induló vett részt, ami a szervezők tájékoztatása szerint rekordlétszámot jelent. A női és a férfi pályarekord is megdőlt. A férfiaknál Bódis Tamás 16 óra 34 perc 28 másodperc alatt futotta körbe a Balatont, míg a nőknél Cseke Lilla volt a leggyorsabb, miután 20 óra 15 perc 15 másodperc alatt teljesítette a 211 kilométeres távot.

Az NN Ultrabalaton továbbra is környezetbarát volt. A több mint 50 váltóponton nem használtak műanyag poharakat a frissítéshez, valamint szelektíven gyűjtötték a szemetet. A szemléletnek köszönhetően évről évre sikerül jelentősen csökkenteni a szemét mennyiségét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Ezeket olvastad már?
Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás