RETRO RÁDIÓ

Ágyhoz kötözve halt meg a koronavírusos orvos, dagad a botrány





Egyre sokasodnak a kérdőjelek Dr. Benedek István halála körül, a család magyarázatot követel a kegyetlen bánásmódra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.13.
elképesztő bánásmód

Komoly botrány robbant ki több romániai kórház körül, ahol benyugtatózzák és lekötözik a betegeket az intenzív terápiás osztályokon. Az eset Dr. Benedek István orvos halála után derült ki - a szakembert is ugyanígy „kezelték” - írja a Ripost. Dr. Benedek Imre kardiológus, egyetemi tanár beszélt a román sajtónak arról a drámáról, amit a testvére halála jelentett. Dr. Benedek István elismert orvos volt Romániában, ő végezte az első csontvelő átültetést felnőtteken.

Lekötözik a betegeket

A köztiszteletben álló professzort is megbetegítette a koronavírus, egy marosvásárhelyi kórházban ápolták. A család szerint ágyhoz kötözve halt meg.

A család birtokában van egy videófelvétel, amin látszik, hogy magánál van, összefüggően beszél és kifejezi a véleményét, határozottan kéri, hogy engedjék szabadon” – nyilatkozta az Antena 3-nak korábban Benedek Imre.

A történet még július 25-én a hematológiai klinikán kezdődött, ahol az elhunyt orvos, Dr. Benedek István konzultáns professzor volt. Itt egy állítólagos járványgóc miatt vizsgálták az egészségügyi alkalmazottakat, akik közül több mint húsz főnek pozitív eredményt hozott a tesztje. Karanténba helyezték őket, és a klinikát bezárták, de a professzort kihagyták a tesztelésből – írja a Playtech.ro internetes oldal.

Az orvos fiát, dr. ifj. Benedek István hematológus szakorvost súlyos állapotban, citokin viharral vitték kórházba, de idejében megkapta a szükséges antivirális és monoklonális gyógyszereket, valamint az oxigénterápiát, így meggyógyult. Kiderült: Benedek Istvánt augusztusban súlyos állapotban vitték be a rohammentők, de nem volt pozitív tesztje, ezért a 72 éves orvost négy órán át egy sátorban tartották. A CT-felvételen ugyanakkor látszott, hogy a tüdején elváltozások vannak.

„Ha egy orvosprofesszorral ez megtörténhet, akkor mi történik az egyszerű emberekkel?”

„Végül a megyei sürgősségi kórház intenzív osztályára utalták be, ahol az ápolásával, kezelésével a család nem volt megelégedve” – mondja az elhunyt fia, Benedek István.

Nehezményezte, hogy a gyulladáscsökkentőt csak 48 óra elteltével adták be az édesapjának, annak ellenére, hogy az épületben van egy gyógyszertár is. Úgy gondolja, a szövődmények azért alakultak ki, mert a kezelést túl későn kezdték el. Az interjúból kiderül, hogy Benedek István vérplazmát is kapott, amitől egy ideig jobban érezte magát. Az orvosrokonok nem értik, hogy miért cserélték ki a ventilációs készüléket, és miután intubálni kellett, miért nem kapcsolták rá a műtüdőre.

Az orvos ismerte a gyógyszereket, amiket beadtak neki, többször is könyörgött, hogy kíméljek meg a szerektől, nem kéri azokat. A család birtokában van egy videó, amit a szobatársak készítettek. A testvér szerint István magánál volt, összefüggően beszélt és kérte, hogy engedjék el. Végül szeptember 1-jén hunyt el.

„Ha egy orvosprofesszorral ez megtörténhet, akkor mi történik az egyszerű emberekkel?” – tette fel a kérdést az elhunyt testvére.





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás