RETRO RÁDIÓ

Meglepő! Újra megnőtt az érdeklődés az irodahelyiségek iránt





A vállalkozások főként a világjárvány miatt most jutottak el oda, hogy átértékeljék a megszokott berendezkedésüket. A hibrid munkavégzésnek köszönhetően megnőtt az irodahelyiségek iránti kereslet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.11.
járvány alatti munka

A koronavírus megjelenése előtt a cégeken belül úgy gondolták, hogy az alkalmazottak száma egyenlő a szükséges munkaállomások számával, azonban a home office megjelenésével ez megváltozott. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a távmunka miatt már nem tartanak igényt irodára, más cégeknek pedig a jelenlegi helyzetben minden eddiginél nagyobb irodatérre van szükségük. A technológia lehetővé teszi, hogy bárhonnan dolgozhassunk, ezért ha a munkakörnyezet versenyben akar maradni a home office-szal szemben, egy irodának most már többet kell nyújtania, mint egy helyet, ahol le lehet ülni.

Van olyan, aki a távmunka miatt már nem tart igényt az irodára Fotó: Shutterstock

Csökkent a produktivitás, de a kiégés és depresszió is

Az Accenture 2021-es A munka jövője című tanulmánya szerint, amely 9000 munkavállalót kérdezett meg világszerte, a munkavállalók 83%-a vágyik a hibrid munkavégzés által kínált rugalmasságra. Sok nagyvállalat azonban felismerte, hogy az otthonról végzett munka során csökkent a produktivitás és az elkötelezettség, de ugyanakkor a potenciális kiégés és munkahelyi depresszió is. Az összességében pozitív tapasztalatok miatt egyre több cég választja ezt a munkavégzési módszert.

Egy online oldalon még gyorsabban lehet irodát találni Fotó: Shutterstock

Növekszik az irodahelyiségek iránti kereslet

A távmunka elterjedésével egyre többen keresnek irodahelyiséget, a furcsa jelenségre az a magyarázat, hogy több helyre van szükség ahhoz, hogy kevesebb dolgozót, többféle munkastílusban lehessen foglalkoztatni.

A megfelelő munkakörnyezetnek a vállalat termelékenységére és sikerére gyakorolt hatásának felismerése a klasszikus »gyere be, ülj be és végezd a munkád« modell régóta esedékes frissítéséhez vezetett. Sok vállalatvezető arra ösztönzi dolgozóit, hogy osszák fel a munkahetet a távmunka és a központból történő alkalmi munkavégzés között” – magyarázta Halász Kinga, a ShareSpace Hungary ingatlanstratégiai vezetője.

Az irodabérlés folyamata 80%-kal felgyorsult

Létrejött egy digitális platform, amivel hatékonyabban lehet irodát bérelni. A ShareSpace-nak köszönhetően már digitálisan is intézhetjük ezt a folyamatot, a kereséstől a virtuális megtekintésen át a bérleti dokumentumok jogszerű aláírásáig minden részfolyamat online megvalósítható.





Ezeket olvastad már?
Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás