RETRO RÁDIÓ

27 nap lélegeztetőgépen: így gyógyultam meg





Sokkoló őszinteséggel beszélt megbetegedéséről, majd felépüléséről a nő, aki több mint egy évvel ezelőtt került kórházba.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.18.
harc

Az egyik Facebook-csoportban mesélte el a hölgy a koronavírusos megbetegedését, aminek következtében egy évvel ezelőtt kórházba került, ahol később intenzív osztályra jutott. A súlyos Covid-fertőzése ellenére mostanra teljesen felépült, történetével a zárt csoportban sokakat lelkesít, hiszen jól mutatja, hogy még ilyen helyzetből is fel lehet épülni.

A kálváriájáról szóló beszámolója alapján 2020. december 7-én került be a kórházba, ahol megállapították nála, hogy kétoldali tüdőgyulladása lett.

Egy korábbi cikkünkben használt kép a koronavírus okozta tüdőgyulladás bemutatásáról Forrás: AKUT szakasz/Facebook

Két nappal később már az intenzív osztályra kerültem – kezdte el a kórházban töltött időszakának elmondását a koronavírusból felgyógyult nő. A posztban részletesen leírta, hogy először oxigént kapott, de az sem segített rajta, így orvosainak hamar lépniük kellett.

„2 nap múlva már lélegeztetőgépre kerültem” – folytatta a nő, akit innentől kezdve hol intubálni kellett, hol újra lélegeztetőgépre kellett helyezni, mivel az állapota nagyon sokáig nem javult. Aztán több mint egy hónapon át tartó küzdelem után végre kikerült az intenzív osztályról. „Végül január 19-én átkerültem a rehabilitációs osztályra, ahol megtanultam újra járni és az egyéb végtagok rendeltetésszerű használatát. Február 1-jén pedig hazakerültem és otthon lábadoztam.”

A nő a bejegyzésében kitér arra is, hogy nagyon sok szövődményt okozott nála a vírus, de a folyamatos kezeléseknek hála, áprilisban már újra munkába tudott állni. Azóta pedig teljesen felépült és szerencsére jól érzi magát.

Azóta panaszmentes vagyok. Nincs fájdalmam, nem érzem rosszul magam. Ami meglepő, hogy nincs gyengeség és fáradtság sem azóta” – tette hozzá a felépült hölgy, aki összesen 42 napot töltött az intenzív osztályon, amiből 27 napot lélegeztetőgépen, mélyaltatásban.

 





Ezeket olvastad már?
Hihetetlen kutatás: a terhesség után fiatalabbnak néznek ki a nők

Hihetetlen kutatás: a terhesség után fiatalabbnak néznek ki a nők

Exkluzív fotók az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásról - galériával

Exkluzív fotók az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásról - galériával

Mentes és egészségtudatos termékekkel hódít a SPAR

Mentes és egészségtudatos termékekkel hódít a SPAR

Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás