RETRO RÁDIÓ

Indiában egyre rosszabb a helyzet, rekordot döntött a halálesetek száma





Indiában rekordot döntött vasárnapra a koronavírus okozta napi új halálesetek száma, a betegségben 3689-en haltak meg és 392 488 fertőzöttet találtak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.05.02.
Megdöbbentő adatok

A vasárnap már a negyedik egymást követő olyan nap, amikor a világjárvány második hullámában meghaladja a háromezret a Covid–19-betegségben elhunytak száma. A járványnak vasárnapig összesen 215 542 halálos áldozata van Indiában.

Indiában rekordot döntött vasárnapra a koronavírus okozta napi új halálesetek száma, a betegségben 3689-en haltak meg, a napi új 392 488 fertőzöttel pedig 19,5 millióra nőtt a pozitívra teszteltek száma a járvány kezdete óta.

Oxigénhiány miatt halnak meg a kórházakban

Több mint tíz napja 300 ezer fölött van az új fertőzöttek száma.

Az egészségügyi rendszer – a kórházak, valamint a halottasházak és krematóriumok – túlzsúfoltak, az orvosi oxigén hiánya komoly kihívást jelent. A fővárosban, Újdelhiben, valamint Ándhra Prades és Harijána államokban harmincnégy paciens halt meg a kórházakban, állítólagosan az oxigénhiány miatt – írta az India Times című napilap.

Narendra Modi kormányfő vasárnap tanácskozást hívott össze a járvány példa nélküli belobbanása miatt szükségessé vált intézkedések megvitatására.

Halotti máglyára helyezik rokonai egy koronavírus okozta betegségben elhunyt ember holttestét Újdelhiben (Fotó: MTI/AP/Altaf Qadri)

Óriási a vakcinahiány

Indiában szombaton újabb oltási kampány kezdődött, ezúttal minden 18 év feletti állampolgárt beoltanak, de csak maroknyi állam volt képes kiszállítani az oltóanyagot a vakcinahiány közepette. A kormány közlése szerint mindössze 86 ezer új paciens kaphatta meg a védőoltást.

Az Egyesült Államokból, Németországból érkezik a nemzetközi segítség, más országok is ígértek támogatást.

Közel tíz indiai államban vezettek be korlátozásokat, a szövetségi kormány nem vezetett be országos karantént. A The Indian Express vasárnapi jelentése szerint a Covid–19-válságstáb országos karantén elrendelését tanácsolta a szövetségi kormánynak. Narenda Modi áprilisban azt mondta, hogy minden erőfeszítést meg kell tenni a karantén elkerülése érdekében.

A kormány a karanténnak a gazdaságra gyakorolt pusztító hatásától tart. Tavaly, az első hullám idején elrendelt vesztegzár következtében sokan elvesztették a munkájukat, a gazdasági teljesítmény 24 százalékkal csökkent 2020 áprilisa és júniusa között az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A Reuters brit hírügynökség szombaton számolt be arról, hogy bírálat érte a szövetségi kormányt, amiért nem reagált a tudományos tanácsadói március elejei figyelmeztetésére, amely szerint új, és a korábbinál sokkal fertőzőbb vírusváltozat jelent meg az országban.





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás