RETRO RÁDIÓ

Ennyivel emelkedett a fertőzöttek száma, öt beteg halt meg





Megjöttek a legfrissebb járványügyi adatok, újabb 633 magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést. Az új megbetegedéseket a delta-vírusmutáns okozza.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.30.
járványadatok

Öt beteg meghalt és újabb 633 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 887 540 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 645 518-an a második, 760 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták. A kormányzati portálon azt írták: 822 705-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 190-re, a gyógyultaké 785 090-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 7425. Kórházban 539 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 87-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 5395-en vannak, a mintavételek száma 6 932 779.

Az oltás véd csak meg a delta-variánstól

A kormányzati oldalon kiemelték: az új megbetegedéseket a delta-vírusmutáns okozza. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat mielőbb.

Hangsúlyozták, hogy a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már meg is kapta azt, aki még nem, továbbra is regisztrálhat a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu oldalon. Az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni. Így tehát az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban meg kellett volna kapnia azt, de elmulasztotta. Az időpontfoglaló nekik ugyanazt a vakcinát ajánlja fel, amellyel az első oltás is történt.

Az Országgyűlés hétfőn 2022. január 1-jéig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet. Erre azért van szükség, mert a járvány továbbra is jelen van, a delta-vírusmutáns hazánkban is terjed, a sikeres védekezés érdekében a gyors cselekvőképességet továbbra is fenn kell tartani – írták.

Februárban megkapják a dolgozó szülők az adó-visszatérítést

Kitértek arra is, hogy a kormány megkezdte a nemzeti konzultációból fakadó döntések meghozatalát is. A kormány alkotmányos védelmet kíván adni a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsonyabb adóknak és a nyugdíjaknak. Már döntött a hitelmoratórium meghosszabbításáról, valamint a családi adó-visszatérítés részleteiről. A gyermekes szülők adó-visszatérítését mindkét dolgozó szülő megkapja februárban, és a vállalkozók is jogosultak lesznek rá, az intézkedés 1,9 millió szülőnek mintegy 600 milliárd forintos támogatást jelent – fejtették ki, hozzátéve: „mindez annak az eredménye, hogy Magyarország az egyik leggyorsabb gazdasági újraindítást érte el az EU-ban”.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (148 371) és Pest megyében (114 405) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (47 616), Győr-Moson-Sopron (45 067) és Hajdú-Bihar megye (43 208). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 927 fertőzöttel.





Ezeket olvastad már?
Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás