RETRO RÁDIÓ

Kiderült, hogy tervezi-e a kormány az online oktatás bevezetését





A hétközi kormányülés döntéseiről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be a csütörtöki Kormányinfón.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.18.
bejelentés

A napi koronavírusadatok és beoltott emberek számának ismertetésével kezdte a Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A beoltottak száma 6 013 007 fő, közülük 5 784 958 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 714 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az aktív fertőzöttek száma 121 ezer 138 főre emelkedett. 10 767 új fertőzöttet igazoltak, 5969 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen.

Néhány héten belül tetőzhet a 4. hullám

„A matematikusok előrejelzése szerint a járvány 4. hulláma november végén december elején tetőzhet. Akár már heteken belül is tetőzhet, a ma ismert számok alapján” – árulta el Gulyás Gergely.

A miniszter szerint azokban az országokban sikerült megállítani a vírus terjedését, ahol a második oltásokat a harmadik követte. Ezért a kormány mindenkinek ajánlja a harmadik megerősítő oltás felvételét.

Hat hónap után mindenféleképpen indokolt beadatni. A járványt akkor lehet megállítani, ha mindenki beoltatja magát, ez esetben lehet ez a legutolsó hullám.

Nemsokára tetőzhet a koronavírus negyedik hulláma Fotó: MTI/Veres Nándor

Legújabb bejelentések a kormány részéről

Zárt térben kötelező lesz a maszkhasználat péntek éjféltől, szombat lesz az első napja. Üzletekben, bevásárlóközpontokban, színházban, levéltárban, moziban is kötelező lesz, kivételt egyelőre csak az irodák képeznek. Mindenhol kötelező a maszkviselés, ahol olyan helyiségben történik a szolgáltatás, ahol több mint öten tartózkodnak egyszerre. Az iskolákban és intézményekben az igazgatók dönthetnek a kötelezővé tevésről” – jelentette be a miniszter.

Védettségi igazolvánnyal lehet majd az 500 főnél nagyobb rendezvényeket látogatni, egészségügyben a harmadik oltás felvétele is kötelező lesz, várhatóan a közigazgatásban is megtehetik ezt a lépést” – tudtuk meg Gulyás Gergelytől. Hozzátette: az oltások felvételét november 22–29. között oltási akcióval segíti a kormány, a Szputnyik oltóanyag fogyott csak el, minden más fajtából van még.

Újra kötelezővé válik a maszkhasználat a zárt terekben Fotó: Ladóczki Balázs/LB, Nógrád Megyei Hírlap

Ellenőrzik a magyar benzinkutakat

„A benzinkutakon az árcsökkentés végbe ment, nem volt még olyan töltőállomás, ahol nem tartották volna be a szabályokat. Mobil laborokkal ellenőrzik a kutakat, nemcsak az árakat, hanem az üzemanyagok minőségét is ellenőrzik, hogy minden törvényi előírásnak megfelelnek-e” – árulta el a miniszter.

A kisvállalkozók is részt vehetnek a rezsicsökkentésben

Kisvállalkozók is beléphetnek az egyetemes szolgáltatói körbe, ami azt jelenti, hogy a kkv-k is a rezsicsökkentett árat fogják fizetni” – mondta Gulyás.

„Az infláció féken tartásához reméljük ez is, és a benzinárcsökkentés is hozzáfog járulni. Ezért tartjuk károsnak azokat a hangokat, akik a rezsicsökkentés vagy az árszabályozást megakarná akadályozni...” – mondta el a miniszter, utalva Márki-Zay Péter nyilatkozataira.

Az ellenzék miniszterelnök jelöltje kritizálta a rezsicsökkentést Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Pedagógusokra továbbra is az eddig hozott szabályok érvényesek

Újságírói kérdésre elárulta Gulyás Gergely, hogy nem tartanak attól, hogy pedagógushiány alakulna ki az oltást fel nem vevők között, ugyanis nagy százalékuk már most be van oltva tanároknak.

„Sok gyerekkel találkoznak, sok szülővel, ezért aki sok emberrel találkozik, azoknak nagyon fontos hogy beoltassák magukat. A szakszervezet abban segíthetne, hogyha motiválná a pedagógusokat az oltásra. 86-87 százalékuk már oltott a tanároknak” – nyilatkozta a miniszter, véleménye szerint jó példával kell elől járniuk a tanároknak.

A kiskunhalasi járványkórház működni fog, amikor szükség lesz rá

Újságírói kérdésre Gulyás Gergely cáfolta azokat a híreszteléseket, amik szerint nincsen elég orvos a járványkórház megnyitásához. A miniszter azt mondta, amennyiben szükség lesz rá, megnyitják a járványkórházat, és az egészségügyben átszervezik úgy a dolgozókat, hogy elegendő személyzet legyen.

Magyarországon senki nem maradt még ellátatlanul” – szögezte le a miniszter.

Amikor szükség lesz rá, meg fog nyílni a kiskunhalasi járványkórház Fotó: Metropol/SZL

A kormány nem tervezi az online oktatás bevezetését

A legfontosabb, hogy az iskolák működjenek. Ez azért fontos, mert ha az iskolák megállnak, akkor az a szülőket is megállítaná” – mondta el a miniszter. Egy dolog van még ami javítana a helyzeten Gulyás Gergely szerint, hogyha a 12 év alattiakat is lehetne oltani, ennek engedélyét december elejére várják körülbelül.





Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás