RETRO RÁDIÓ

Kiderült, mikor érdemes intézni a karácsonyi bevásárlást





Megnéztük pénteken és vasárnap is a budapesti bevásárlóközpontokat. Hétköznap még konganak az ürességtől, vasárnap viszont már zsúfoltak a plázák, járványveszély ide vagy oda.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.23.
karácsonyi készülődés ünnepek ajándékozás

Még tart a járványsokk a kereskedelemben, csak lassan térnek magukhoz a bevásárlóközpontok, ahogy közeleg a Black Friday és a karácsony.

Aki teheti, vásároljon hétköznap!

Megnéztük pénteken és vasárnap is, mi a helyzet, és ég és föld a különbség: pénteken szinte kongtak a nagy plázák és hipermarketek, míg vasárnap megrohanták az emberek az üzleteket.

Van, ahol már elkezdődött a Black Friday

Sok bolt már most elkezdte a nagy leárazásokat, számos üzlet kirakatára felkerültek fel hétvégén az akciós matricák. Ha ügyesek vagyunk, sokat spórolhatunk, akár a téli ruhatárunkat akarjuk bővíteni, akár már az ünnepi ajándékokat szeretnénk megvenni.

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Hiányoznak az impulzusvásárlók

A járvány második hullámát nagyon érezni lehet, a boltosok hiányolják a vevőiket. „Sajnos nagyon visszaesett a forgalom az elmúlt időszakban, nincs annyi ember a plázában, hiszen sokan otthonról dolgoznak, bezártak a közelben lévő irodák. Leginkább az impulzusvásárlók hiányoznak, azok a vevők, akiknek éppen nincs dolguk és csak bejönnek nézelődni, aztán mindig meglátnak valamit, amit végül meg is vesznek.”- árulja el Andrea, az egyik bizsukat áruló bolt dolgozója a WestEndben.

A vidékiek már hétvégén sem jönnek

Nagyon hiányoznak a külföldiek és a vidékiek. A hétvége itt mindig a vidéki vevőkről szólt, akik rendszeresen feljöttek Budapestre vásárolni. Ez a hétvége viszont új reményt hozott, érezhetően többen vannak, a szigorítások óta most először. A téli kollekció pedig már minden üzletben elérhető, a divat nem áll meg járványhelyzetben sem!”- meséli az egyik ruházati bolt tulajdonosa.

Hétvégén van, ahol megint sorállás van

„Nagyon érezni a vírus hatását, ez látszik az eladásokon, de most végre újra vásárolnak az emberek. Természetesen messze nincs akkora tömeg, mint általában az ünnepet megelőző időszakban szokott lenni, de öröm látni, hogy újra sorban állnak a vásárlók”- mondta az egyik hobbibolt eladója.

Sokan áttértek az online vásárlásra

Mi rengeteg alkalmi ruhát árulunk, így minket nagyon sújt a járvány. A koronavírus miatt sokan elhalasztják az esküvőt, elmaradnak a szalagavatók, nagy rendezvények. Szerencsére a webáruházunk jól működik, így biztosítani tudjuk a vásárlóink számára, hogy ki se kelljen mozdulniuk otthonról” - árulja el az egyik hazai divatcég munkatársa.

Van, aki már most bevásárol az ünnepekre

Közelednek az ünnepek, ráadásul nem lehet tudni, hogy bezárnak-e megint a boltok, így én már most megveszem mindenkinek az ajándékot, idén nem hagyom utolsó percre a vásárlást, az biztos. A könyvesboltban fél órát álltam sorba, nem gondoltam, hogy ennyien lesznek, úgy látszik más is hasonlóan gondolkodik” – mondta vasárnap az egyik vásárló.

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Hogyan vásároljunk óvatosan?

Egy angol felmérés szerint a bevásárlóközpontok az egyik fő veszélyforrás a koronavírus terjedését illetően. Ugyanerre figyelmeztetett Müller Cecília országos tisztifőorvos is az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Mint mondta, azt kéri mindenkitől, legyünk körültekintőek, tartsuk be a szabályokat, viseljünk maszkot és tartsuk a távolságot, valamint ne halasszuk az utolsó pillanatra a karácsonyi bevásárlást, hogy ne alakuljon ki hatalmas tömeg. Érdemes előre kitalálni, hogy mit szeretnénk venni, és célirányosan vásárolni, hogy minél kevesebb helyet érintsünk.

Vigyázat, változott a boltok nyitvatartása!

Jelenleg az üzletek csak este 7 óráig lehetnek nyitva, este 8 óra után pedig kijárási korlátozás van. Ezek a szabályok december 11-ig érvényesek. A kormány hetente értékeli a járványhelyzetet, és az adatok ismeretében hoz újabb döntéseket az esetleges szigorításokról vagy enyhítésekről.

 

 





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás