RETRO RÁDIÓ

Felháborító, ezért maradt két éve csak hátra a nagybeteg kisfiúnak





Elképesztő megpróbáltatásokat kell átélnie egy angliai kisfiú szüleinek. Hiába kértek orvosi segítséget a járvány alatt, mindannyiszor elbocsátották őket. A nemtörődömségnek pedig meg is lett az eredménye.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.13.
vérforraló

Az édesanya, Holly Lewis-Vale nyolc hónappal ezelőtt észrevette, hogy 20 hónapos kisfia feje gyorsabban nő, mint a teste többi része, és légzési problémái is vannak. Többször próbáltak orvoshoz jutni, Gunner állapota miatt, de mindig elutasították őket. A kétgyermekes anyuka, Holly és férje, a 31 éves Jamie azt állítják, hogy összesen nyolcszor hívták fel az háziorvosi rendelőt, de a koronavírus-járvány miatt nem fogadták őket.

„Azt mondták nekem, hogy mivel a gyerekek vírushordozók lehetnek, nem fogadnak minket. A férjem egy alkalommal elvitte a rendelőbe, és követelte, hogy lássák el, de elküldték. Telefonon mindig segítőkészek voltak, de tudtam, hogy szükségem van valakire, aki megnézi őt” – árulta el a megtört édesanya.

Gunnernek sérve is lett, amiről videót is készítettek, de hiába küldték el az egészségügyeseknek, továbbra sem foglalkoztak a kisfiú problémáival. Aztán végül mégis megtört a jég, amikor a kisfiú járni tanulás közben beverte a fejét. Akkor ugyanis az orvosok kénytelenek voltak ellátni. Magas láza lett és egy szakorvost hívtak hozzá, aki történetesen korábban már kezelt két MPS-beteget, így azonnal megkezdte az ellátását.

Gunnert 1-es típusú MPS-szel diagnosztizálták, ami azt jelenti, hogy a szervezete nem képes lebontani a cukrot, így a fehérje elraktározódik a létfontosságú szerveiben, többek között a májában és az agyában. A szüleinek azt mondták, hogy őssejt-transzplantációra van szüksége, de nem találtak megfelelő alanyt a számára, ami nélkül az agya visszafordíthatatlan károsodásokat fog elszenvedni.

Holly és Jamie szíve szakadt meg, amikor megkapták a diagnózist, különösen azért, mert ez azt jelentette, hogy drága fiuknak kevesebb mint két éve van hátra, ha nem kap őssejt-transzplantációt – írja a Mirror.

„Transzplantáció nélkül valószínűleg csak egy-két éve lenne hátra. Ezt hallva teljesen összetörtem, és egész éjjel csak sírtam” – mondta Holly.

A birminghami gyermekkórház szerencsére talált egy németországi alkalmas donort a kisfiú számára. Gunner körülbelül 72 napig lesz kórházban, attól függően, hogyan reagál a transzplantációra.





Ezeket olvastad már?
Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás