Dülöngélve, magukról nem tudva támaszkodott két lány fényes nappal Kelenföldön. A minden bizonnyal bedrogozott fiatalok ijesztő látványt nyújtottak, a járókelők is álmélkodva nézték őket, a zombivá vált lányok azonban nem sokat észleltek ebből. A megdöbbentő látványról a Ripost számolt be.

Mi van, megittam egy-két felest, nem bírom az italt! – motyogta az egyik lány, amikor észrevette, hogy videófelvétel készül róla. Barátnőjével úgy hajlongtak, mint nyárfák a szélben: ezt a tipikus mozgást már a rendőrségi felvételeken is láthattuk, amikor a bika nevű pszichoaktív anyagot mutatták be – írja a portál.

A mellettük álló fiatalember talán kicsit jobb állapotban volt, ő telefonon szervezte éppen a drogügyletet. „Szandikám, szedd már össze magad, mert ezt nem szeretem, tudod!” – szólt oda az egyik lánynak, aki éppen egy megerőltető tornagyakorlatot mutatott be. Nekem mindegy, mennyi, jöhetsz, persze. Van nálam igazából lecsó” – mondta a telefonba a zombivá vált lányok kísérője. A lecsó a drogszlengben az LSD-t jelöli. Április elején a rendőrség a Szakértői válasz című videójukban mutatta be a bika nevű pszichoaktív szert, „olcsó és halálos” felütéssel. A bika nevű pszichoaktív szerrel tavaly májusban kezdett el foglalkozni a rendőrség, miután egy nagyobb mennyiséget sikerült lefoglalniuk. Bár ezt követően több száz büntetőeljárás indult az új drog dílereivel szemben, az elmúlt évben több mint negyven haláleset történt a drog miatt. Tavaly május végén foglalta le először a rendőrség nagyobb mennyiségben, ekkor már igencsak rövid idő alatt nagyon sok haláleset történt. A rendőrök ezt követően több száz büntetőeljárást kezdtek a dílerek ellen, ennek ellenére több mint 40 haláleset következett be.Ami veszélyes ezekben a szerekben, és a bikával kapcsolatban különösen kijött ez a veszély, hogy milyen hatóanyagot rendel a díler vagy a herbált előállító Kínából. Lehet, hogy tudja, lehet, hogy nem tudja. Lehet, nem az lesz ráírva, ami valójában a zacskóban van. Gyakorlatilag már az alapanyag-beszerzési oldalon sem biztos, hogy azt fogja kapni és azt fogják piacra dobni, amit terveztek vagy szándékoztak, a fogyasztó meg végképp nem látja egy zöld növényi törmelékről vagy dohányról, hogy az milyen kémiai anyaggal van átitatva – mondja el a videóban Csesztregi Tamás, a Nemzeti Szakértő és Kutatóintézet Kábítószervizsgáló Intézetének az igazgatója.