RETRO RÁDIÓ

Keddtől két hétre bezárják a sporttermeket és az uszodákat





Párizs bekeményít, az alkoholfogyasztást is betiltja a rendőrség este 10 óra után a közterületeken (parkokban, folyóparton, tereken).



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.05.
koronavírus-járvány

Nem csak a bárok nem nyithatnak ki Párizsban keddtől, hanem a sportolásra alkalmas helyiségek és az uszodák sem fogadhatnak legalább két hétig felnőtteket, de az iskolai osztályok számára továbbra is megtarthatók a foglalkozások - jelentette be a párizsi prefektus.

Didier Lallement a koronavírus-járvány megfékezése céljából bevezetett újabb korlátozásokról hétfőn tartott sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a bárok keddtől legalább két hétig zárva maradnak a fővárosban és az elővárosokban, az éttermek viszont szigorított óvintézkedések mellett a megszokott nyitvatartás szerint működhetnek. Az előírások szerint az éttermekben az asztalok között legalább másfél méteres távolságnak kell lennie, a vendégeknek meg kell adniuk az elérhetőségüket a későbbi esetleges kontaktkutatásokhoz, s nyolcfősnél nagyobb csoportokat nem fogadhatnak a vendéglátóhelyek.

A bevásárlóközpontokban és a nagyobb üzletekben szavatolni kell, hogy egy vásárlónak legalább négy négyzetméteres terület jusson, azaz az üzletbe belépők számát csökkenteni kell. A következő két hétben nem tarthatók meg a nagyobb szakmai találkozók, szalonok, vásárok, kongresszusok, és a sátorban rendezett cirkuszi előadások is elmaradnak - jelezte a prefektus.

A sportolásra alkalmas helyiségek, fitnesztermek, táncklubok, valamint az uszodák nem nyithatnak ki felnőttek számára a következő két hétben, de az iskolai foglalkozások és oktatások megtarthatók. Bulik és családi ünnepek sem rendezhetők a következő két hétben nyilvános helyeken. Szabadtéren viszont maximum ezer fő részvételével továbbra is rendezhetők sport- és egyéb események.

Az idősotthonokban továbbra is engedélyezett a látogatás, de csak előzetes bejelentés alapján, és egyszerre maximum két ember látogathat egy bentlakót. A kulturális intézmények, azaz a színházak, mozik és a múzeumok, valamint az üzletek a már korábban életbe lépett szigorú korlátozások (kötelező maszkviselés, távolságtartás, kézfertőtlenítés, a nézőterek maximum hatvan százalékos kihasználása) mellett tovább működhetnek.

Anne Hidalgo párizsi főpolgármester jelezte, hogy „a város természetesen betartja” az új szabályozást

„A járványügyi mutatók miatt nagyon elővigyázatosak leszünk az állammal együttműködve” - fogalmazott az ellenzéki városvezető.

A párizsi agglomerációban a három legfontosabb járványügyi mutató már csütörtökön átlépte a maximális riasztási szintet. Százezer lakosra több mint 250 fertőzött jut (vasárnap este 270 volt a szám), s a veszélyeztetett 65 év feletti korosztályban is több mint száz. A kórházak intenzív ágyainak 30-35 százalékán koronavírusos betegek fekszenek. A kórházak számára a kritikus szintet a 30 százalék jelenti.





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás