RETRO RÁDIÓ

Osztálytársa a kecskeméti terroristáról: „Ezt nem néztem ki belőle, de furcsa gyerek volt„





Megszólalt a Puskás Arénában és a Balatonon is terrorcselekményt tervező kecskeméti fiatal korábbi diáktársa.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.05.
múlt

Megszólalt a Borsnak a terrorizmussal gyanúsított V. K. egykori általános iskolai osztálytársa. A fiatalember azt kérte, a nevét ne közöljék. Mint ismert, a fiút a Terrorelhárítási Központ kommandósai fogták el egy kecskeméti családi házban, mert a gyanú szerint robbantani akart a foci Eb alatt a Puskás Arénában és a tö­megbe hajtva gázolt volna a Balatonon. Sok ezer ember élete volt veszélyben.

Nagyon jó tanuló volt

Fotó: TEK

Ezt nem néztem ki belőle, de furcsa gyerek volt, és sokszor furcsán viselkedett„ – mondta az osztálytárs, hozzátéve, hogy a jól szituált családból származó fiatalember nagyon jó tanuló volt, a közösségből azonban kicsit kinézték.

„Minden osztályban van egy ilyen ember, akit kipécéznek, nálunk ő volt az. Nem keményen szívattuk, mondjuk például elvettük a tolltartóját, aztán nem sokkal később vissza is adtuk neki. Akkor úgy tűnt, inkább poénnak veszi ezeket” – mondja az egykori barát, aki V. K.-t nagyon visszahúzódó típusnak írja le.

Mindenre rábeszélhető

Kecskeméten csapott le rá a TEK Fotó: TEK

Könnyen adta magát mindenhez„ – mondta a fiatal, aki manipulálható, bármire rábeszélhető embernek ismerte meg annak idején osztálytársát. A lap megkereste V. K. általános iskoláját is, kíváncsiak voltak, vajon akadt-e bármi előjele annak, hogy tanulójuk később ilyen radikális irányba megy el, de lapzártáig nem kaptak választ.

Manipulálható alkat

A Bors elérte Bariscil Ahmetet, aki a Török Magyar Kulturális Központ igazgatója, a Facebookon pedig a terrorizmussal gyanúsított fiatalember ismerőse. Mint kiderült, nem ismerte V. K.-t, az egyetemista jelölte be őt.

„Ha van valakivel közös is­merősöm, akkor vissza szoktam jelölni” – mondta férfi, aki hívásunkból értesült arról, hogy neki is ismerőse a gyanúsított.

„Én testbeszédből csináltam mesterképzést. Amikor megtudtam, hogy kiről van szó, megkértem egy biztonsági szakértő ismerősömet, hogy nézze meg a fotóját. Ő azt mondta, a látottak alapján a terrorizmussal vá­dolt fiatalember bármilyen szervezetbe beszervezhető lenne„ – mondta az igazgató. A szakértő szerint tehát V. K. személyisége éppen megfelelő arra, hogy egy terrorszervezet manipulálja, vagy elcsábítsa tagjai közé.

Nem találta a helyét a világban

„Alapvetően a társadalomban azok az emberek a leggyengébb láncszemek, akik identitásukat vesztve nem találják a helyüket, nem tudják, kik ők, mi a szerepük a világban. Mivel ki vannak éhezve a figyelemre és arra, hogy valaki elfogadja őket, tehát fogékonyak a valahova tartozásra, a manipulátorok, terrorszervezetek őket jobban meg tudják célozni. Ha sikerül őket behálózni, kontrollálni, majd egy új identitást adni számukra, akkor számukra a fegyver használata természetessé s elfogadhatóvá válik, egy eszközzé, amivel elérik, amit szeretnének. A gyilkolás az életmódjuk részévé válik, mivel egy új identitást kaptak, sajátos értékrendszerük alakul ki, amiben már szemrebbenés nélkül tudnak gyilkolni” – nyilatkozta a Borsnak dr. Makai Gábor.





Ezeket olvastad már?
Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás