RETRO RÁDIÓ

Gulyás Gergely: A fővárosi vezetés sajátos perverziója az autósok üldözése





Intézményesített autósüldözés, láthatatlan biciklis forradalom és megbüntetett ellenzéki politikusok – Gulyás Gergely a Kormányinfón válaszolt a Metropol kérdéseire.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.08.
kérdez a Metropol

Metropol: Karácsony Gergely főpolgármester az autósokkal szemben egészen újfajta hozzáállást mutat. Mi a véleményük ezzel kapcsolatban?

Gulyás Gergely: Egy politikai vezetésnek a feladata, hogy el tudja tűrni a kritikát, életvezetési tanácsokat azonban lehetőleg ne adjunk egymásnak... Szerintem aki biciklivel közlekedik, az is jó, aki rollerrel az is, de aki kocsival jár, az is nagyon jó. Természetesen ha lehet ösztönözni azt, hogy ne a legkörnyezetszennyezőbb motorok legyenek az autóban, akkor az már egy állami, meg egy közösségi feladat. De azt meghatározni, hogy ki hogyan éli az életét, az nem feladata se a kormánynak, se a főpolgármester úrnak... A XXI. században tudomásul kell venni, hogy minél jobbak a közösségi közlekedési szolgáltatások, annál többen fogják igénybe venni őket. De nem lehet kizárni – és ez sehol a világban még nem sikerült –, hogy sokan autóval közlekedjenek.

Metropol: Ön tapasztalja a biciklis forradalmat?

Gulyás Gergely: Nem, én nem, de a körúton sikerült tönkretenni az autóforgalmat. Végig kell menni a körút teljes hosszán, hogy egy tucat biciklistát össze tudjon az ember számolni. Van, ahol ki lehet ilyet alakítani, legyenek mélygarázsok, legyen kevesebb parkolóhely. Én elfogadom, hogy ebbe az irányba halad a világ, de hogy bűnösnek kijelölni azt, aki autóba ül, az egy sajátos perverziója a fővárosi vezetésnek.

Gulyás Gergely a Kormányinfón válaszolt a Metropol kérdéseire Fotó: MTI/Soós Lajos

Metropol: Mit gondol arról, hogy sok budapesti ember szerint nagy probléma a fővárosi vezetés koncepciótlansága?

Gulyás Gergely: Koncepció egyáltalán nincs mögötte. Ha nagyon megengedő akarnék lenni, a nyári hétvégéken az alsó rakpartot le lehet zárni. Nem tesz jót a forgalomnak, de én nem szólnék egy szót sem. De ha egyidejűleg le van zárva a Lánchíd is, akkor biztos, hogy nem csinálnám... Erre jön a válasz, hogy de, ők számolják, és kevesebb a dugó. Nincs olyan ember, aki Budapesten kettőnél többször járt az elmúlt két és fél évben, és ezt elhinné.

Metropol: Karácsony Gergely szerint időközi választásokon a baloldali szavazók a távolmaradásukkal büntették az ellenzéki politikusokat. Egyetért ezzel?

Gulyás Gergely: Az utóbbi egy vereségnek az egyenes következménye, főleg ha egy elvszerűnek nehezen nevezhető összefogás jött létre a hatalom megszerzéséért. Egy időközi választáson pedig hasonló részvételek szoktak lenni, mint az utóbbi hetekben voltak, amikor a baloldali jelöltek nagy többséggel megsemmisítő vereségeket szenvedtek. Azt, hogy Nyíregyházán 76-75% százalékos eredménnyel nyerjünk, és a baloldal jelöltje 15-20%-ot érjen el, álmomban sem gondoltam volna soha. Miközben tényleg mindennapos nehézségekkel kénytelen szembesülni egy háború árnyékában Magyarország és a magyar választópolgárok.





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás