RETRO RÁDIÓ

Itt biztos, hogy hiteles információhoz juthatnak a nyugdíjasok: megjelent a JóKor magazin legújabb lapszáma





A JóKor magazin legújabb lapszámában a Müller Cecíliával készült exkluzív interjúban az országos tiszti főorvos személyesen hívja fel a nyugdíjasok figyelmét az oltás fontosságára.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.28.
magazin Novák Katalin Müller Cecília nyugdíjasok

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott Facebook-oldalán láthatjuk azt a videót, amelyben nemcsak ő, hanem Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is elmondta, milyen gondolat mentén született a magazin ötlete. A Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Magyar Államkincstár közösen készítette el a JóKor című magazin legújabb számát, amely a következő hetekben több mint 2 millió idős háztartásába jut el. A magazint névre szólóan, fóliázva kapja meg minden nyugdíjas.

A kiadványban Müller Cecília országos tiszti főorvos exkluzív interjúja, illetve nyugdíjasoknak szóló személyes felhívása is megtalálható, de egyéb, nyugdíjasokat érintő, nyugellátással kapcsolatos tájékoztatási tartalmak, kormányzati intézkedések, nyugdíjasokat foglalkoztató aktuális kérdések, cikkek is kerültek a magazinba. Emellett bulváros, könnyed témák, riportok, valamint nyereményjátékkal egybekötött keresztrejtvény is szórakoztatják az olvasót.

A magazin célja, hogy hiteles információhoz juttassa az idősebb korosztályt, miközben szórakoztat is (Fotó: Shutterstock)

Novák Katalin elmondta, „a családbarát Magyarország azt is jelenti, hogy idősbarát Magyarország. Azért is dolgozunk, hogy jó legyen Magyarországon idősnek lenni. 2010-ben azt ígértük a magyar nyugdíjasoknak, hogy megőrizzük a nyugdíjak reálértékét. Ezt nemcsak hogy megtartottuk, hanem valamelyest tudtuk is emelni az elmúlt évtizedben a reálértékét a nyugdíjaknak. Emellett bevezettük a nagyszülői gyedet, hogy a nagyszülők is otthon maradhassanak a kisunokával, hogyha ezt kívánja a család, és számos olyan lehetőség van, amellyel az idősebb korosztály is élni tud, például ott van a rezsiutalvány vagy az Erzsébet-utalványok, amelyeket az elmúlt években biztosítottunk. Abban is bízunk, hogy a családtámogatások széles köre valamelyest enyhíti az idősebbekre nehezedő terheket, hiszen így nemcsak nekik kell biztosítaniuk a fiatalok életkezdését. Ezért bízunk abban, hogy Magyarországon is egyre jobb idősnek lenni. ”

Nyitrai Zsolt hozzátette, „2009-ben a baloldal által vezetett kormány elvett egyhavi nyugdíjat az idősektől. Most a koronavírus-járvány ideje alatt az Orbán Viktor vezette polgári kormány nem megszorít, hanem segítő kezet nyújt, megkezdődött a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése.”

Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja pedig magáról a lap születéséről mesélte el, hogy „2018 októberében döntött úgy az Idősek Tanácsa, hogy szükség van az idősek, a nyugdíjasok hiteles tájékoztatását szolgáló kiadvány létrehozására. Ezt a szerepet tölti be a JóKor című kiadvány. A kiadvány jelen száma elsősorban a vírus elleni küzdelemre fókuszál.





Ezeket olvastad már?
Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás