RETRO RÁDIÓ

Itt mindent megtudhatsz! Így lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra





Hazánkban az oltás önkéntes és ingyenes lesz.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.08.
védekezés

Elindult az internetes regisztráció a koronavírus elleni védőoltásra. A vakcinainfo.gov.hu oldalon most bárki jelezhet, ha szeretne megkapni a vakcinát.

A koronavírus elleni vakcina felhasználása a lakosság tömeges oltására várhatóan 2021-ben kezdődhet. A védőoltás Magyarországon önkéntes és ingyenes lesz.

A védőoltások beadása oltási terv alapján történik majd a kijelölt oltópontokon. Az engedélyezett vakcina/vakcinák típusától is függ majd, hogy hány oltásból áll majd az oltási sorozat, illetve meddig tart a védettség. A Magyarországon engedélyezett vakcinákról és az általuk kialakított védettségről ezen a honlapon adunk ismertetőt.

Ki jogosult az ingyenes védőoltásra?

Minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár és minden Magyarországon jogszerűen tartózkodó 18. életévét betöltött, társadalombiztosítási azonosító jellel (a továbbiakban: taj-szám) rendelkező természetes személy. A 18. életévét be nem töltött személyekre vonatkozó regisztrációk, jelzés és további adatkezelés nélkül törlésre kerülnek.

Hogyan jelentkezhetünk?

A 60 év feletti nyugdíjasok számára nem csak az online regisztrálás lehetséges, hanem hamarosan levelet kapnak, amiben egy űrlap lesz, amit egyszerűen csak vissza kell küldeni, miután kitöltötték. A 60 év alattiak, pedig a vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztrálhatnak.

Online nagyon egyszerűen jelentkezhetünk az oltásra:

  • Az oltás iránti igényt a vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet jelezni.
  • Az igényléshez név, lakcím, e-mail-cím, telefonszám, életkor és TAJ-szám (a továbbiakban együtt: személyes adatok) megadása szükséges.
  • Fogadjuk el a az adatkezelési szabályzatot, majd kattintsunk a regisztráció gombra, az oldal jelzi, ha sikeres volt a regisztrációnk.
  • Ha már regisztráltunk:

  • A regisztráció biztosítja, hogy a lehető legtöbben értesüljenek a vakcinára vonatkozó legfontosabb információkról, és arról is, hogy mikor kerül sor az oltásra.
  • Fontos tudni, hogy az oltás sorrendjét nem a jelentkezés időpontja, hanem a védekezésben részt vevők elsőbbsége és a veszélyeztetettség mértéke határozza majd meg. Elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók és az idősebb honfitársaink.
  • A regisztráció az igények felmérését és a közvetlen tájékoztatást segíti. Önmagában nem jelenti azt, hogy az illető automatikusan megkapja a védőoltást, mivel az az oltási terv alapján történik.
  •  

     





    Ezeket olvastad már?
    Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

    Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

    Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

    Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

    Tragédia: kigyulladt az idősek otthona Ököritófülpösön, egy ember meghalt

    Tragédia: kigyulladt az idősek otthona Ököritófülpösön, egy ember meghalt

    „Azt hittük, hogy káprázik a szemünk” - tavaszi Mikulás járja Újbudát

    „Azt hittük, hogy káprázik a szemünk” - tavaszi Mikulás járja Újbudát

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás