RETRO RÁDIÓ

Itt megtudhatja, mire kell figyelnie a hétvégén





Újra megnyitott a Szépművészeti Múzeum Román csarnoka, lemossák a Margit és a Petőfi hidakat, lesz képregénytalálkozó és kiderül, ki nyeri a Love Bistrót.



Megosztás
Szerző: Beringer Roland
Létrehozva: 2020.09.25.
ez lesz ma

Újra láthatjuk a csodálatos csarnokot!

Három hónap zárva tartás után újra fogadhat látogatókat a Szépművészeti Múzeumban (Dózsa György út 41.) található Román csarnok. Az épületet beázás miatt kellett bezárni, azóta helyreállították a károkat és kibővítették a csapadék vízelvezető rendszerét. A beázás miatt a múzeumban tárolt 1500 tárgyból 30 festmény felületét érte a befolyó víz. A gyors beavatkozásnak köszönhetően ezek egyike sem szenvedett maradandó károsodást. A múzeum szakemberei időközben restaurálták valamennyi érintett alkotást, így újra teljes fényében tündökölhetnek látogatóik előtt. A múzeumban a maszkviselés a hétfő óta hatályos, szigorúbb járványügyi szabályozás értelmében kötelező.

Fotó: Szépművészeti Múzeum

Nyitva tartás:

Csütörtökön és pénteken 11:00 – 16:00

Szombat-vasárnap 10:00 – 18:00

Hétfő-kedd-szerda: ZÁRVA

Eljött a képregényrajongók ideje!

A hétvégén rendezik a 16. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivált. A szervezők idén is rengeteg szórakozási lehetőséggel készültek az érdeklődőknek, lesz többek között kiállítás, vásár, közönségtalálkozók és workshop is. A három napos eseménysorozat ma 18 órától a Retro Puskinban (Budapest, Semmelweis utca 2.) kezdődik a „Szembe jön az ismeretlen” elnevezésű kiállítással, ahol a rajongók találkozhatnak a tavalyi képregénydíjasokkal. A fesztivál vasárnap a Dürer kertben (Ajtósi Dürer sor 19-21.), zárja kapuit, ahol vásárral, workshoppal és izgalmas programokkal várják a szervezők a látogatókat.

További információ: facebook.com/kepregenyfesztival/

Lemossák a Margit és a Petőfi hidakat

Az Erzsébet és az Árpád-híd lemosása után ezen a hétvégén is folytatja a budapesti átkelők megtisztítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Szombaton a Margit híd, vasárnap a Petőfi híd mosása következik. A közterület fenntartó korábbi közlése szerint az ősz folyamán valamennyi fővárosi hidat lemossák. Szombaton, 06.30 órától – 15.30 óráig a Margit híd, valamint vasárnap 06.30 órától -15.30 óráig a Petőfi híd mosására kerül sor egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett. A munkát a hidak északi (Pestről-Budára vezető) oldalán kezdik és a déli (Budáról-Pestre vezető) oldalán fejezik be. Ez alatt az időszak alatt a gépjárművezetők a hidakon szakaszosan a külső sáv kibolyázott lezárásával találkoznak majd – tájékoztatta a Metropolt a FKF Nonprofit Zrt.

Fotó: MTI/Mónus Márton

 

Kiderül melyik sztárpár főzi le a többit

Pénteken véget ér a TV2 Lobe Bistro című műsora, a döntőben Claudia Aryee Tücsi és Sofron István, valamint Horváth Gréta és Meggyes Dávid mérkőznek meg.

Love Bistro

TV2: Péntek, 22.15

Fotó: TV2

Formula-1, Orosz Nagydíj

Futam: Vasárnap, 13:10

Tv: M4Sport

Fotó: MTI/EPA/Srdjan Suki

Közlekedési kisokos

Alig áll meg pár helyen az M3-as metró

Az M3-as metró a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. November 6-ig az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák megállókon nem áll meg. A 9-es és az M30-as autóbuszt, illetve a 72-es és a 73-as trolibuszt ajánljuk.

Itt nem áll meg a 36-os és a 135-ös busz

Október 11-ig a 36-os busz nem érinti az Előd utcai és a Vörösmarty utcai megállókat. A 135-ös busz szintén nem áll meg a Vörösmarty utcai megállóban. A buszok az Ábrahám Géza utcán át közlekednek Pestszentlőrinc, illetve a Soroksár, IKEA áruház felé. Ideiglenes megállók az Ábrahám Géza és a Vörösmarty utcákban.

Elterelik a 199-es buszt

Hétfő óta terelve közlekedik a 199-es autóbusz, így nem érinti a Kossuth Lajos utca, a Pincér utca, az Áchim András utca és az Ady Endre út megállókat. Az autóbuszjárat október 30-ig a Kossuth Lajos utca - Ady Endre út - Vas Gereben utca útvonalon közlekedik, ezért a Hofherr Albert utca térségét nem érinti.

Nem érinti a Haller utcát több busz

November 7-ig a 223M, a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös autóbusz, illetve a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A éjszakai járat nem érinti a Haller utca / Soroksári út megállót. Az autóbuszok Közvágóhíd irányú Haller utca / Soroksári út megállóját a Lechner Ödön fasor 6. szám előtt találhatják meg az utasok

Változás a 297-es és a 213-es buszoknál

Október 23-ig a 297-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Nyeremény utca megállót. A járat Nyeremény utca nevű megállóhelye a Nápoly utcába kerül áthelyezésre. Október 4-ig a 219-es autóbusz az Iglice utca / Jutas utca [9] és az Ürömhegyi út / Jutas utca között nem közlekedik.

 





Ezeket olvastad már?
„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás