RETRO RÁDIÓ

Ingyen utazhatnak a gyerekek, ha van ilyen útlevelük





Országszerte színvonalas programlehetőségek és élmények várják a kisgyermekes családokat, érdemes keresni az új Kajla kalandokat. (X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.12.
kajla

Eljött a nyár, a várva várt kikapcsolódás időszaka. A családok izgalmas élményekkel gazdagodhatnak, számos utazási lehetőség közül választhatnak a gyerekek nagy örömére – a programoknak csupán a képzelet, na meg a pénztárca szabhat határt. Kajla idén is segít abban, hogy ezek a családi élmények sokak számára elérhetőek legyenek.

Díjmentesen utazhatnak

Nem kell fizetni az utazásért a gyerekeknek, ha van kék színű Kajla útlevelük és diákigazolványuk. Díjmentesen vehetik igénybe a MÁV és a GYSEV vonatait, a Volán buszokat, valamint a BAHART és a MAHART-Passnave egyes hajóit június 16-tól. A szülő, kísérő részére a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. díjszabásában meghirdetett viteldíjat kell megfizetni: a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33%-os kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik. Idén újdonságként az ingyenes KajlaBalaton24 jegyre is jogosultak azok a kicsik, akik Kajla útlevéllel rendelkeznek. De azok a gyerekek sem maradnak le a nyári kalandokról, akik nem találják útlevelüket, ők a kajla.hu oldalon újat igényelhetnek.

Nemesi címert szerezhetnek

Kajla különleges játékokkal is készült a nyárra. Hazánk váraiba, kastélyaiba „apródként” látogathatnak el a gyerekek, akik a programhoz csatlakozott célpontokon egy-egy megbízólevelet kapnak. A levélen szereplő feladatokat teljesítve apródból a magyar várak és kastélyok hárompecsétes kisnemesévé válhatnak, és egyedi oklevélben részesülhetnek. Nemcsak vidéken, a fővárosban is számos kihívás várja a családokat. Budapest legizgalmasabb, legszebb útvonalait járhatják be a gyerekek, miközben rejtélyes feladványokat oldanak meg. A helyszínek között van a Budai Vár, a Városliget, a Bazilika és Országház környéke, a Víziváros, valamint az Erzsébet híd- és a Gellért tér környéke. Az útvonalakon a családok olyan küldetéseket teljesítenek, amelyek a múltban valóban megtörtént eseményekre épülnek. Így Budapest nevezetességeit játékosan, szórakozva ismerhetik meg a gyerekek. A 6 útvonal játékos feladványait tartalmazó kék és zöld füzeteket a Tourinform Irodákban szerezhetjük be ingyenesen.

Kajla képeslapok országszerte

Idén júliustól ismét díjmentesen küldhetnek képeslapokat a gyerekek a Magyar Posta közreműködésével, egészen december 31-ig. A képeslapokat a Kajla útlevelekkel lehet beszerezni a kajla.hu oldalon megjelölt helyszíneken: országszerte számos Tourinform irodában és több pecsételőponton.

40 izgalmas Kajla kör

2020-ban az első 20 Kajla kör nagy sikernek örvendett. Idén nyártól már 40 Kajla körre látogathatnak a családok. Az új ajánlatok ugyancsak családbarát helyszínek az ország minden területéről. A Kajla köröknek kisebb gyermekekkel is érdemes nekivágni, számukra is csodás élményeket tartogatnak az útvonalak. Az új helyszíneken látogatóközpontok, lombkoronasétányok, arborétumok is várják a kirándulókat. A 40 Kajla kört bemutató ingyenes kiadványt a Tourinform irodákban és a Kajla pecsételő pontokon vehetik át az érdeklődők. A Kajla körök ajánlatai a kajla.hu-n is elérhetők.

Hol vagy, Kajla?

Kajla idén egy 10 részes animációs rajzfilm sorozatban is látható az M2 csatornán. A sorozat főszereplője természetesen Kajla és a Csuda család. Az epizódokban a család felfedezi Magyarország különböző nevezetességeit, helyszíneit. Kajlának és kedvenc teniszlabdájának, Tötyinek köszönhetően mindig izgalmas kalandokba keverednek. Az epizódokban az adott helyszínekhez kötődő szereplők tudásukkal, erényeikkel, kedvességükkel, megjelenésükkel olyasmiket is meg tudnak mutatni, amiket nélkülük nem láthatnának sem a Csuda család tagjai, sem a nézők. Az epizódok helyszínei változatosak, a rajzfilm elkalauzol Aggtelekre, Egerbe, Gemencre, Esztergomba, Balatonboglárra, Gyulára, a Tisza-tóhoz, Gödöllőre, Hollókőre és Sopronba is. (X)





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

 Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás