Így zajlott le a bécsi terrortámadás pontról pontra





Szörnyű terrortámadás történt hétfőn nem sokkal 19 óra után az osztrák fővárosban. A borzalmas események a következőképpen zajlottak le.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.03.
lövöldözés

Hétfő este 8 óra:

  • A tegnapi, négy halálos áldozatot és tizenhét civil sebesültet követelő bécsi terrortámadás kezdete. Az első lövések ebben az időben dördültek el Bécs belvárosában. Az osztrák rendőrség szerint a bűncselekmények időben egymáshoz igen közeli időpontban zajlottak, illetve a terrortámadások helyszínei is igen közel estek egymáshoz.
  • Az első, már sötétedés után, este nyolckor leadott lövéseket a belvárosi zsinagóga közvetlen közelében, a Seitenstettengasse-n adták le, de a tragikus terrortámadás másik öt belvárosi helyszíne is mind a zsinagóga közvetlen közelében található
  • A büntetett előéletű, ám szabadlábon lévő elkövető merénylőt a helyszínre érkező rendőri osztag lelőtte, de a további elkövetők azonosítása és felkutatása továbbra is nagy erőkkel folyik az osztrák fővárosban.
  • Kedd reggeli sajtótájékoztató a támadással kapcsolatban - 8:00:

  • Harald Sörös, az osztrák belügyminisztérium szóvivője szerint a támadások helyszíne a zsinagógán kívül a Morzinplatz, a Salzgries, a húspiac, a gazdapiac és a Graben volt, melyek egymáshoz igen közel eső helyszínek – írja a DerStandard.
  • A lelőtt terroristát 2019-ben védő Nikolaus Rast megrendülésének adott hangot. „ Mindez nem volt előre látható. Magam a lehető legerőteljesebben elhatárolom magam a borzalmas cselekedettől” - nyilatkozta a megrendült ügyvéd.
  • Az osztrák belügyminiszter kedd reggel felmentette a diákokat az iskolalátogatási kötelezettség alól, és tanítási szünetet rendelt el, illetve minden Bécs belvárosában élő polgárt arra biztatott, hogy ha csak lehetséges, egyelőre ne hagyja el otthonát.„Ebben az igen nehéz helyzetben akkor cselekszünk helyesen, ha fegyelmezetten viselkedünk” - mondta Harald Sörös.
  • A rendőrség arra kéri a lakosságot, a pánik elkerülése érdekében ne terjesszenek fotókat és videókat a terrortámadásról, mivel a sokkoló események így is súlyosan megrázták az osztrák társadalmat – írja a DerStandard. Egyúttal arra kéri az osztrák polgárokat, hogy ha bármilyen információval rendelkeznek a támadásokat illetően, azonnal értesítsék az e célból külön létrehozott platformon a hatóságokat.
  • Jelenleg:

  • Az osztrák rendőrség jelenleg a likvidált támadó kapcsolatrendszerét igyekszik nagy erőkkel felderíteni, remélve, hogy forró nyomon haladva sikerül azonosítaniuk a terrortámadás további elkövetőit, illetve annak kitervelőit.




  • Ezeket olvastad már?
    Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt - rettenetes, amit az üzletben találtak

    Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt - rettenetes, amit az üzletben találtak

    Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

    Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

    Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

    Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

    Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

    Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás