Így reagálnak az orvosok a keddi béremelésre





Kedden elfogadta az Országgyűlés az orvosbéremelésről és a hálapénz eltörléséről szóló törvényt. E mellett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kórházi orvosok mellett a hamarosan a háziorvosok is részesülnek béremelésben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.07.
egészségügyi törvény

Az Országgyűlés 165 igen szavazattal fogadta el azt a törvénymódosítást, amely jelentős mértékben megemeli az orvosok fizetését. A három lépcsős béremelés 2021-től 2023-ig tart, összességében duplájára emelkednek az orvosbérek. Jövőre egy kezdő orvos 481 ezer forintot, majd 619 ezer forintot, 2023-tól pedig 687 ezer forintot kereshet. Egy negyven éve pályán lévő orvos 2023-tól 2,3 millió forintot kereshet.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezen kívül Gulyás Gergely kancelláriaminiszter újabb komoly bejelentést tett a parlamentben: háziorvosokkal kapcsolatos szabályozást is készít a kormány, és ez “a jelenleginél kedvezőbb béreket fog lehetővé tenni” számukra.

“Ez a törvény most nem a háziorvosokról szól. De a háziorvosok is sorra fognak kerülni, a háziorvosokra vonatkozó szabályozást is elfogad a kormány – jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a parlamentben az orvosok rendkívüli bérrendezéséről szóló törvényjavaslat vitájában.

MTI/Illyés Tibor

“A háziorvosok esetében nincs szükség ahhoz hasonló mértékű reformra, mint amit a járványhelyzet kezelése érdekében az egészségügyben szükségesnek tartunk” - jelentette ki most a parlamenti ülésen Gulyás Gergely miniszter hangsúlyozva: a háziorvosok esetében is a jelenleginél kedvezőbb béreket fog lehetővé tenni a szabályozás, amit a kormány elő fog terjeszteni.

Fotó: Shutterstock

Örülnek a háziorvosok

– Nagyon örülünk az béremelésnek és bizakodóak a háziorvosok – jelentette ki a Metropolnak Dr. Bense Tamás csecsemő és gyermekgyógyász. Majd hozzátette. – Ezek a folyamatos egészségügyi béremelések fontos alapját képezheti az egészségügy helyreállításának, sőt elősegítheti némely külföldön munkát vállaló orvos hazaérkezését is – tett hozzá a szakember.

Fotó: Ripost

 

Börtön jár a hálapénzért

A törvény büntethetővé tette a hálapénzt oly módon, hogy a vesztegetés és a vesztegetés elfogadása büntető törvénykönyvbeli tényállását kiegészítették a jogtalan előny adásával és elfogadásával. A módosítás szerint aki jogtalan előnyt ad vagy ígér, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A betegek csupán nyolcezer forintig terjedő ajándékokat adhatnak az orvosoknak.

Fotó: Fejér Megyei Hírlap

 





Ezeket olvastad már?
Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a SPAR

Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a SPAR

Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás