Észak felől az ország északkeleti felén (beleértve a főváros térségét is) ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, zápor. Ezzel szemben délnyugaton többórás napsütés, száraz idő lesz – írja a köpönyeg.hu.

időjárás

Ma egész nap borongós, helyenként esős időre kell számítani, érdemes egy kabátot vagy egy melegebb pulóvert a táskába bekészíteni Fotó: Shutterstock

A hőmérsékleti értékek általában 27 fok körül alakulnak majd, de a tartósan esős tájakon csak 20-25 fokot mérhetünk. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. A vasárnap hőség nélkül fog telni és mindenhol felfrissül a levegő. Hidegfronti hatás érvényesül. Az autósok készüljenek az erős oldalszélre, északkeleten az utak csúszósak lehetnek, óvatosan vezessünk!

Hétfőn visszatér a kánikula!

Hétfő reggelig még kitart a csapadékos idő, délutántól már több helyen is előbukkanhat majd a nap. A nyugati tájakon elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk. A hőmérők 25–31 fok közötti értékeket mutatnak majd.