RETRO RÁDIÓ

Idén online tartanak adventi jótékonysági vásárt – Videó!





A Fiatal Családosok Klubja alapítója, Király Nóra ötödik éve tart adventi jótékonysági vásárt a családszervezetek összefogásával. Idén online vásárban támogathatjuk a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2020.12.02.
Ficsak vásár

Ötgyemekes anyaként öt éve indította el Király Nóra a szülőknek, gyerekeknek, nagyszülőknek otthont adó közösséget, a Fiatal Családosok Klubját. A Ficsak ötödik éve szervezi meg a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Vásárát, amelynek idén is Herczegh Anita a fővédnöke, valamint lányával, Áder Júliával együtt az online vásáron megvehető adventi koszorúk készítője.

Király Nóra és a Ficsak idén is segítő gyűjtéssel teszi szebbé az ünnepet (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Király Nórának az élet adta az ötletet a Fiatal családosok Klubjához

Ficsakos közösség

- A gyerekeimmel rengeteget jártam köznevelési intézményekbe, játszótérre, különböző délutáni különórákra, sportversenyekre. Láttam, milyen nagy igény van egy hozzánk hasonlókból szerveződő közösségre, amely otthont ad a család legkisebb tagjaitól a legidősebbig minden korosztálynak - meséli Nóra a Ficsak születését, amelynek immár van egy konkrét helye is, a Ficsak Családi Központ, az Előpatak utcában – megannyi szünidei tábor, sport-egészség, -és kézművesprogram, közös játék és vetélkedő helyszíne.

Most azonban az online térben zajlik az élet, itt találkoznak, és az interneten keresztül tartják egymásban a lelket a ficsakos közösség tagjai is.

Egyedi koszorúk Herczegh Anita és Áder Júlia kezéből (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Nemcsak budapestieknek!

- A jelenlegi helyzetben az a legfontosabb, hogy vigyázzunk egymásra, ezért kerüljük a személyes kapcsolattartást. Azt azonban nem akartuk, hogy ez az év kimaradjon a nagy közös összefogásból, az adventi jótékonysági vásárunkból, amelyet több, mint 30 családszervezettel közösen rendezünk meg. Ezért a világhálóra költöztettük az idei gyűjtést, így legalább nemcsak a Budapestiek vehetnek részt, hanem bárhonnan csatlakozhatunk a jó ügy támogatására – számol be az öt gyermekes anyuka, aki az első vásárt még éjszakába nyúlóan dolgozva, az elejétől a végéig egyedül hozta tető alá, de bevallja: annak ellenére, hogy ma már egy nagyszerű csapat segíti a munkáját, mégis most is mindenen rajta tartja a szemét, mert csak akkor nyugodt.

Az ötgyemkes anyuka Auguszt Olgáéktól kapott tésztából sütött mézeskalácsot! (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

- Fontos, hogy a szíve-lelke megmaradjon a rendezvénynek! Ahogy az ünnepről sem mondhatunk le, más körülmények között, de meg kell találnunk a módját, hogy idén is legyen igazi karácsonyunk. Mi már megsütöttük otthon a mézeskalácsot a gyerekekkel közösen, és készülünk.

Karácsonyi emlék

Király Nóra azt is megosztotta a Metropollal, hogy tizenkét éve is emlékezetes karácsonya volt, amikor az ideihez hasonlóan, nem a megszokott módon ünnepeltek.

Ajtódíszek az online vásáron (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

- A második fiamat, Balázst karácsonyra vártuk, december 24-re voltam kiírva. Ehelyett azonban 5 héttel hamarabb született, éppen november 17-én, a koraszülöttek világnapján. Azon a karácsonyon megvolt már az öt hetes babám, mikor még csak akkor kellet volna megszülessen.

Ringató

Az idei gyűjtés kiegészül az Adventi jótékonysági Ringató - ÉLŐ - A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára koncertjével, amelynek időpontja: 2020.december 5, szombat 10:30.

Király Nóra: erre a hordágyra gyűjtünk (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Hordágyat a rohamkocsiba

Idén a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat gyermekrohamkocsijához szeretnék a 2,5 millió forintos M1 Stryker hordágy árát összegyűjteni.

Adomány ide

A gyűjtés december 10-ig tart, eddig tudunk adományainkkal hozzájárulni a jótékonysági vásár sikeréhez. Ahol segíthetünk:

Ficsak facebook oldalán (https://www.facebook.com/ficsak)

ficsak.hu (https://ficsak.hu/)

jotekonysagi vasar.hu (http://www.jotekonysagivasar.hu/)





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

 Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás